Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 1999 kl 22.10 Wiese

Wiese

NRK1 fredag 26. mars kl 22.10
Wiese

Hege Schøyen som \"Suffløsen\"

Hege Schøyen er gjest hos Claus Wiese i kveld. Det er dagen for premiere på filmen \"Suffløsen\", hvor hun spiller rollen som suffløsen Siv.
Dette er Hege Schøyens første dramatiske rolle i en norsk spillefilm. \"Suffløsen\" er en av årets store påskefilmer. Hege Schøyen spiller rollen som Siv, som jobber som suffløse ved Den Norske Opera. Hun lever sitt liv i en boks på gulvet i operaen hvor nesten ingen kan se henne. Et ganske udramatisk liv, som fort skal komme til å endre seg...
Sammen med Hege Schøyen kommer også hennes medspiller, Philip Zandén, som i filmen blir et friskt pust i Sivs noe kjedelige liv.

Eva Dahlgren
Den svenske artisten Eva Dahlgren er også en sentral gjest hos Claus Wiese i kveld og aktuell med ny plate. Eva Dahlgren platedebuterte i 1978 og har i alle år vært en meget populær artist i Sverige.

Fotografen Krogvold
Den kjente fotografen Morten Krogvold åpnet utstilling på Stenersenmuseet 8. mars. Morgen Krogvold har deltatt på en rekke kollektivutstillinger og har hatt mange separatutstillinger i inn- og utland. Han har også mottatt flere priser. Han har avholdt over 50 workshops her hjemme og har undervist i flere europeiske land, samt i USA, Kina og Sør-Afrika. Møt også ham i Wiese-studioet i kveld.

Noora og Wilco
Artister som opptrer i tillegg til Eva Dahlgren, er i kveld Noora Nor og Wilco. Noora Nor har somaliske foreldre, er født i Dubai og oppvokst på Holmlia. Hun er en svoren rhythm\'n\' blues/soul-tilhenger. I fjor lå hun på platelistene med debutsingelen \"Need You\", en låt i god amerikansk soul-tradisjon. Nå er hun aktuell med singelen \"I wonder why\".
Det amerikanske bandet Wilco er nå ute med sitt tredje album. Plata \"Summerteeth\" har fått overstrømmende kritikker og gruppa skal ha konsert i Oslo i begynnelsen av april.
NRK1 fredag kl 22.10

Egenprodusert underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Claus Wiese
Prosjektleder: Håkon Skogrand

\0\0\0