Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. november 2002 kl 20.30 Koht vs. J-Diva

Plateslipp og UFO-historie

Christine Koht og Gry Jannicke Jarlum har fått svært god kontakt på kort tid. (Foto: Dropout Productions)
Christine Koht og Gry Jannicke Jarlum har fått svært god kontakt på kort tid. (Foto: Dropout Productions)
Forberedelsene til plateslippet er i gang, og Jannicke kan avsløre at hun lanserer en verdensnyhet: Hun slipper tre unike album på en gang, noe ingen i rockehistorien har gjort før. Men også rockestjerner må ha mat, og på kjøkkenet slapper de av med trøndersodd, røyk, Pepsi-max og historien om den første UFO-opplevelsen.

Det er i senga til Jannicke avgjørelser blir tatt. Sammen med sengetøy, klær, askebeger, Pepsi-max, hunden og Jannicke selv, slår Christine seg ned på sengekanten. Etter hvert begynner de å snakke om Jannickes forretningssans, som i stor grad er basert på hennes egen intuisjon.

I stua fortsetter forberedelsene til plateslippet, med mannlige og kvinnelige strippere på audition. I tillegg forsøker kollektivet å få tak i ulike norske kjendiser de vil bruke som konferansier under selve showet.

”Master of Love”
Jannicke har fått tid til å studere Christine, og kan fortelle henne at hun er en usikker person med lite selvinnsikt. Siden Jannicke har fått svært mye informasjon og visdom av utenomjordiske vesener, er hennes hjerne oppgradert til noe hun kaller ”Master of Love”-nivå, altså en kjærlig mester. Christine sier seg villig til å la Jannicke lære henne å bli mer harmonisk, men Jannicke mener at tiden ennå ikke er moden.

Om ”Koht vs. J-Diva”
Gry Jannicke Jarlum, som i 1981 var på topp med sangen ”Svake mennesker”, bor i kollektiv sammen med fem andre på Ekeberg. De har særlig to ting felles; troen på det utenomjordiske og Jannickes musikk. Sammen driver de plateselskapet J-Diva Records.

NRKs Christine Koht har laget hva hun selv definerer som en reality-fantasyserie fra kollektivet. Med åpne øyne følger hun en av Norges mest kontroversielle artister og hennes hjelpere i arbeidet rundt lanseringen av ”The Motherfucking Diva Queen”.

Etter ”Svake mennesker” har Jannicke gjentatte ganger prøvd å gjøre comeback. Suksessen har imidlertid latt vente på seg, og hun er blitt både latterliggjort og uthengt for sine prosjekter. I 1994 var hun igjen i medienes søkelys, denne gang som ”UFO”-Jannicke. Åtte år senere er hun tilbake i mediebildet med artistnavnet J-Diva. Norge skal gjenerobres.

Christine Koht er hushumorist i kulturprogrammet ”Stereo” på NRK2, etter å ha vært en kjent stemme i ”Mamarazzi” og ”Karate” på Petre.

Produsert for NRK av Dropout Productions
Kontaktperson: Birgitte Bruusgaard, tlf 22 98 39 30 birgitte@dropout.no
Prosjektleder: Line Hødnebø
Programleder Christine Koht
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96