Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. desember 2003 kl 21.30 De besatte

Nøkkelen

Anna-Lena (Lotta Karlge) begynner å få flere svar i kampen mot lysets og mørkets ledere (SVT-foto)
Anna-Lena (Lotta Karlge) begynner å få flere svar i kampen mot lysets og mørkets ledere (SVT-foto)
Anna-Lena snakker med Adeline i en annen dimensjon. Hun kjemper for livet samtidig som hun får viktig informasjon om lederne. Kan de drepes? Jocke trekker henne ut av dødstilstanden i siste liten.

Samtidig finner en fisketråler en baby i garnet sitt. Til deres store overraskelse lever ungen. Men hvor mange andre vet om dette spesielle barnet, og hva slags rolle skal det spille i det store oppgjøret mellom mørket og lyset?

På den lyse siden merker Marika at noe begynner å nærme seg en sluttfase. Hun stoler ikke på den lyse lederen og er bekymret. Det har hun god grunn til.

Det eneste Jocke og Anna-Lena har forstått, er at barnet er nøkkelen til alt.

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.

Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, NRK: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, 031-83 73 05/070-811 22 81, martina.wahlstrom@svt.no


LENKER
  • For mer informasjon