Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. oktober 2006 kl 20.50 Carnivále

Fantasi og frodighet i USA på 30-tallet

Stor serie på NRK2. Rammen er et omreisende tivoli på 1930-tallet (Foto: Warner Bros)
Stor serie på NRK2. Rammen er et omreisende tivoli på 1930-tallet (Foto: Warner Bros)
USA 1934, en periode av landets tristere historie. Fattigdom, pest, tørke og sandstormer er hverdagen for folket. Alle disse katastrofene blir tolket som tegn på Guds raseri og som et forvarsel på apokalypsen. En gedigen kamp mellom det gode og det onde er i ferd med å begynne.

I tolv episoder tar "Carnivale" seerne med til 1930-tallets USA, og epoken speiles gjennom et lurvete, omreisende tivoli med bisarre typer. Klær, språk, samtidshendelser og samfunnsproblemer overlater ingen tvil om hvilken tid vi befinner oss i.

Hovedingrediensen i serien er mystikk, men vi blir vitne til magiske hendelser på en jordnær måte.

Omreisende tivoli
Et omreisende tivoli plukker opp rømlingen Ben Hawkins ute i ødemarken. 18-åringen er i ferd med å begrave moren sin, og han er helt alene i verden. Ben er ikke som alle andre, noe moren hans og barndomsvennene fikk erfare.
Et stykke unna, i en liten by, driver broder Justin Crowe en liten, men velstående menighet. Han får et kall fra Gud om å ta inn de fattige sesong-arbeiderne i menigheten, noe som ikke faller i god jord blant de rike menighetsmedlemmene. Etter mye motgang og en stor tragedie begynner broder Justin å tvile på om det virkelig er Gud som har kalt på ham.

Ben og Justin har en uklar forbindelse. En konfrontasjon virker uunngåelig.

Samtidig skjer det mystiske ting både rundt menigheten og blant alle de ansatte i tivoliet.

Første episode
Ben slutter seg motvillig til tivoliet etter at banken overtar familiens farm i Oklahoma. Broder Justin har et merkelig møte med et fattig medlem av menigheten. Og Sofie, tivoliets medium og tarotkort-tolker, har en opplevelse på en bensinstasjon i en småby.

Amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: "Carnivale"
Episodetittel: Milfay
Med Nick Stahl (Ben Hawkins), Clancy Brown (broder Justin Crowe), Clea DuVall (Sofie), Michael J. Anderson (Samson), Patrick Bauchau (Lodz), Carla Gallo (Libby Dreifuss), Debra Christofferson (Lila), Tim DeKay (Clayton Jones)
Regi: Rodrigo Garcia
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer