Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. mai 2008 kl 21.25 Höök

Hemmeligheter og løgner

Janne Hall (Peter Carlberg), Karin Bodén (Siw Erixon) og Niillas Kimmel (Leonard Terfelt) er Eva Hööks (Anna Pettersson) team i Luleå. (Foto: SVT)
Janne Hall (Peter Carlberg), Karin Bodén (Siw Erixon) og Niillas Kimmel (Leonard Terfelt) er Eva Hööks (Anna Pettersson) team i Luleå. (Foto: SVT)
Eva Hööks neste sak begynner i Luleås arbeiderklassestrøk, der en overklassekvinne blir funnet kvalt nær Jernverket i Svartöstan.

I etterforskningen undersøker Eva Höök og hennes politikolleger den drepte kvinnens liv og bakgrunn, og de finner ut at hun har levd en svært isolert tilværelse uten familie og nære venner. På tross av sin overklassebakgrunn arbeidet hun på Jernverket i Svartöstan, men det var få som kjente henne.

Sjefens elskerinne
Kvinnens død forblir et mysterium, men så viser det seg at hennes sjef på jernverket også var hennes elsker. Han kan i midlertidig ikke kobles direkte til ugjerningen, og dermed er politiets etterforskning i ferd med å kjøre seg fast.

Nettverk av hemmeligheter og løgner
Men hva er det mordofferets nabo har sett og hørt kvelden før kvinnen ble funnet drept?

Litt etter litt innser Eva Höök at hun står ovenfor en floke av hemmeligheter, løgner og splittede lojalitetsforhold – og oppklaringen hun søker er mildt sagt overraskende.

Om serien Höök
Kriminaldramaet "Höök" er bygget opp av fem avsluttende deler hvor hver del presenterer en ny kriminalsak. Den tredje kriminalsaken blir presentert i sjette og sjuende episode av det svenske kriminaldramaet.

Politikvinne og alenemor
Seriens hovedperson, Eva Höök, er nyutnevnt sjef for Länskriminalen i Luleå, og alenemor for tenåringssønnen Lasse. Gjennom tolv spenningsfylte episoder blir vi kjent med den dyktige politisjefen som får fem innviklede kriminalsaker å løse. Parallelt får vi et godt innblikk i hennes forhold til sønnen og kollegene, og hennes øvrige sosiale relasjoner, som slett ikke er konfliktfrie de heller.

Lang erfaring
I rollen som Eva Höök finner vi Anna Pettersson som har lang erfaring fra både teater, tv og film i Sverige. Eva Hööks sønn Lasse spilles av Freddy Åsberg og hennes kolleger av Peter Carlberg, Siw Erixon og Leonard Terfelt. Serien ble nominert til den svenske Kristallen-prisen i 2007, som er Sveriges svar på den amerikanske Emmy-prisen.


Kriminaldrama i 12 deler fra SVT (2007)
Manus: Mikael Rundquist
Medforfatter: Birgitta Borgenhielm
Regi:
1 avsnitt, episode 1-3: Lena Koppel
2 avsnitt, episode 4-5: Kristian Petri
3 avsnitt, episode 6-7: Jörgen Bergmark
4 avsnitt, episode 8-9: Molly Hartleb
5 avsnitt, episode 10-12: Simon Kaijser

Medvirkende: Anna Pettersson, Freddy Åslund, Peter Carlberg, Björn Gustafson og Leonard Terfelt m.fl.

Pressekontakt:Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt fredag kl. 21.25 (NRK3).