Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. mai 2001 kl 21.30 Kar for sin kilt

Oppgjørets time

Lexie (Dawn Steele) skrur på all sin sjarm for å avlede bankmannen som kommer til Glenbogle for å innkreve gjelden. (Foto: Ken Mellin, BBC)
Lexie (Dawn Steele) skrur på all sin sjarm for å avlede bankmannen som kommer til Glenbogle for å innkreve gjelden. (Foto: Ken Mellin, BBC)
28-åringen Archie er blitt lurt hjem til godset i Skottland etter å ha mottatt falsk alarm om farens helsetilstand. Nå vil han flykte tilbake til London og kjæresten så fort som råd er. Men så dukker en bankmann opp på Glenbogle.

Det viser seg at Archies far har belånt godset til over pipa og lenge har ignorert alle henvendelser fra banken. Nå truer bankmannen med å ta eiendommen i pant.

Men Archie har gode hjelpere som vil hindre bankmannen i gjennomføre sitt oppdrag. En av dem er hushjelpen Lexie, som skrur på all sin sjarm for å få mannen til å tenke på annet enn renter og avdrag…

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år og i ferd med å åpne en trendy restaurant i London sammen med kjæresten Justine (Anna Wilson-Jones) når han får beskjed om at faren Hector (Richard Briers) er alvorlig syk. Dermed reiser han hals over hode hjem til Skottland. Men det viser seg at han har gått i en felle: Faren er slett ikke syk, men kranglevoren og sta som aldri før. Nå har han og hustruen Molly (Susan Hampshire) besluttet at det er på tide at sønnen overtar familiegodset.

Med ett har den uforberedte Archie arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Han skal bestyre et gedigent og forfallent slott, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og hamle opp med sine eksentriske foreldre.

I hjembygda gjenoppfrisker han bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

Det er laget en oppfølgerserie på åtte episoder som nylig er sendt på BBC og som også vil bli vist på NRK. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: Edward Bennett
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones

Pressekontakt:
Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
1. Lexie (Dawn Steele) skrur på all sin sjarm for å avlede bankmannen som kommer til Glenbogle for å innkreve gjelden. (Foto: Ken Mellin, BBC)LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer