Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. september 2000 kl 20.10 Ragnhild Veire Berg presenterer:

Alternativ underholdning

Ragnhild Veire Berg
Ragnhild Veire Berg
Det er klart for en ny sesong med Hovedscenen som presenterer det beste innen opera, klassiske konserter, crossover-konserter, musikaler, samtidsmusikk og møter med internasjonale kunstnere. Målgruppen er de som er ute etter musikk og dans av høy kvalitet som opplevelse og alternativ
underholdning.


Ragnhild Veire Berg er programleder, og i tillegg til de innkjøpte programmene som er den viktigste delen av Hovedscenen, er det en studiodel med gjester og/eller musikk.

Av høydepunkter utover høsten kan nevnes "Proms", den årlige avslutningsfesten på promenadekonsertene i Royal Albert Hall, årets nattjazzopplevelse i Bergen med Bugge Wesseltoft og Lars Erik Gudim i spissen, Antonio Bibalos opera "Glassmenasjeriet", Edvard-prisen, norske komponister i konkurranse om årets beste verk, samt et møte med en av år
tids mest allsidige dansere, Karen Kain. Hovedscenen tar også seerne med til den tyske byen Bayreuth og framførelsen av Richard Wagners "Mestersangerne fra Nürnberg".

Bartoli om Vivaldi
I kveld presenterer Ragnhild Veire Berg den fargerike italienske komponisten Antonio Vivaldi. Vi møter stjernesangerinnen Cecilia Bartoli som er fascinert av Vivaldi som operakomponist. I denne dokumentaren møter vi henne i og utenfor studio, og følger arbeidet med glemte arier Vivaldi skrev for kastrat- eller damestemme. Arbeidet resulterte i en av fjorårets mest omtalte CD-innspillinger. Filmen viser på en unik måte hvordan en moderne diva tilnærmer seg det musikalsk stoffet, samtidig som den skildrer Vivaldis liv på en litt annerledes og humoristisk måte. Det kjente barokkensemblet Il Giardino Armonico er Bartolis medspillere.

Vivaldis "Årstidene" som ballett
Kveldens program byr også på ballett til Vivaldis kjente og kjære musikk som tar for seg de fire
årstider i en manns liv - fra den unge, virile ungdomstid i "Våren" til et aldrende og mer resignert liv i "Vinter". Det er Kanadas Nasjonalballett som står for oppsetningen.

Bach i 250 år!
Hovedscenen vil i løpet av høsten markere Bachs 250-årsjubileum ved å sende flere konserter og dokumentarer om denne fantastiske komponisten og hans udødelige musikk. Først ut er Freiburg Barokkorkester med brandenburgerkonsertene nr. 3 og 4 som vi får høre i kveld.

Bilder
1.Programleder Ragnhild Veire Berg åpner høstsesongen for
Hovedscenen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Fra balletten "Årstidene". Rex Harrington og dansere fra Den Kanadiske Nasjonalballetten (Foto: Cylla von Tiedemann)3. Torkjell Berulfsen er gjest hos Ragnhild Veire Berg i
Hovedscenen i kveld (NRK-foto Anne Liv Ekroll)

Programleder Ragnhild Veire Berg
Prosjektleder Per Erik Kise Larsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)