Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. april 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim

NRK1 onsdag 21. april kl 22.00
Økotrim

Pensjon - velferd og landeveisrøveri

Går du rundt og lurer på hva du vil få i pensjon? - De fleste spør ikke før det er for sent. Det finnes få områder hvor de systematiske urimeligheter er større, påpeker programleder Steinar Mediaas. Han oppfordrer særlig unge mennesker til å sette seg inn i sine rettigheter.
- Det er lurt av unge tidlig å finne ut av hva slags pensjonsrettigheter de har. Når man er gammel er det omtrent umulig eller for dyrt, fastslår Mediaas.
I kveldens utgave av Økotrim kommer han også med følgende sjokkmelding til seerne: Jo mer pensjon du har spart, jo mindre får du utbetalt! Hvordan dette går han vil han vise med grelle eksempler. Stikkord er samordningsreglen, som i praksis fungerer som et rent tyveri fra pensjonisten. Til studio kommer formann i sosialkomiteen, Jon Alvheim, for blant annet å svare på om dette er en ordning som de folkevalgte velger å fortsette med.

Lønner seg å arve bygård framfor leilighet
I framtiden kommer nordmenn til å arve hundrevis av milliarder i eiendomsmarkedet. Men det viser seg at det er billigere å arve en hel bygård enn en enkel leilighet. En skatteregel fra 1991 gjør det mulig å arve en bygård til 15 millioner kroner uten å betale fem øre i arveavgift! Dette er imidlertid ikke mulig når du arver en leilighet.
Økotrim setter i kveld søkelyset på denne urimeligheten og har invitert skatteadvokat Lars Erik Wahlberg til studio.
Foreldre oppfordres til ulovligheter
En rekke banker og forsikringsselskap her i landet oppfordrer foreldre til ulovligheter med barnas sparepenger når de ber dem plassere pengene i aksjer. Er summen over 30.000 kroner henger overformynderiet over pengene fortere enn de aner.
NRK1 onsdag kl 22.00

Egenprodusert økonomiprogram
Programleder Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer