Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. mai 2000 kl 21.00 Purk eller kjeltring

Purk eller kjeltring (t)


NRK2 tirsdag 16. mai kl 21.00
Purk eller kjeltring

Belmondo ordner opp

Spesialetterforsker Stan Borowitz (Jean-Paul Belmondo) fra Paris blir sendt til den franske rivieraen for å rydde opp blant korrupte politifolk og lokale gangstere. Et dobbeltmord er bakgrunnen for spesialoppdraget.

En by i Sør- Frankrike styres i hemmelighet av kriminelle bander. De to sjefsskurkene Théo Musard og Achille Volfoni har delt imperiet mellom seg. De har gjort seg rike på spillebuler, kasinoer, narkotika, ulike former for pengeutpressing og prostitusjon. Samtidig opprettholder de en respektabel offentlig fasade.

Denne underverdenen har infiltrert og korrumpert den lokale politistyrken som har mange sorte får i sine rekker. Det er alminnelig kjent at noen politimenn mottar bestikkelser hvis de lukker øynene for visse aktiviteter, mens andre har en livsstil som harmonerer dårlig med lønnsnivået i politiet.

Dobbeltmord
En korrupt politimann som har vært involvert i denne virksomheten, er blitt likvidert sammen med en prostituert, Rita Cerutti. Politimester Grimaud (Michel Galabru) har mange ganger prøvd å bevise at Musard og Volfoni er innbladet - om ikke direkte ansvarlige - for denne typen kriminalitet. Men hver gang snubler etterforskerne over sosiale hindringer - kjeltringene er nemlig respektable borgere. De har eiendommer, driver sine forretninger, har advokater og framfor alt vet de hvordan de kan utnytte landets lover til egen fordel.

Grimaud bestemmer seg derfor for å prøve ut en ny metode - nemlig å infiltrere det kriminelle miljøet. Spesialetterforsker Stan Borowitz får jobben med å \"gå under jorda\" og bevisst bruke kjeltringenes egne våpen for å avsløre kriminelle som tilsynelatende er lovlydige, respektable borgere.

NRK2 tirsdag kl 21.00

Bilde
Spesialetterforsker Stan Borowitz (Jean-Paul Belmondo) infiltrerer det kriminelle miljøet i en sørfransk by. Han utgir seg for å være en fransk-kanadisk gangster, Cerutt, for på den måten å avsløre lyssky virksomhet.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Frankrike (1979)
Originaltittel: Flic ou Voyou
Regi: Georges Lautner
I rollene: Jean- Paul Belmondo, Michel Galabru, Georges G?ret og Marie Lafor?t
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41