Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. april 2005 kl 00.05 Adresse Kiev

Wig Wam rocker videre

I kveld får vi høre
I kveld får vi høre "In My Dreams" med Wig Wam. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
I kveld er det elskede og utskjelte Wig Wams tur til å presentere Norges bidrag til årets internasjonale Melodi Grand Prix-finale. Ekspertpanelet sitter klar med sin dom.

I det andre programmet av Adresse Kiev får vi høre semifinale-bidragene fra Island, Belgia, Estland, Norge, Romania, Ungarn og Finland.

Ekspertpanelet
I studio sitter et nordisk ekspertpanel som kommenterer bidragene og spekulerer i hvem som kommer til å vinne. I panelet sitter norske Jostein Pedersen, som er kjent for de fleste, og Thomas Lundin fra Finland, programleder og Melodi Grand-prix-kommentator. Videre møter vi Eirikur Hauksson fra Island, velkjent artist som har deltatt for både Norge og Island, og Keld Heick fra Danmark. Han er sanger, komponist og tekstforfatter og har deltatt med mer enn 30 bidrag i den danske konkurransen gjennom tidene. Sveriges representant i panelet er Charlotte Perrelli, tidligere Nilsson, som også har vært med i konkurransen flere ganger. Programmet blir ledet av Annika Jankell.

To-delt konkurranse
Eurovision Song Contest er delt inn i en semifinale den 19. mai, og finale den 21. mai. Norge må kvalifisere seg i semifinalen sammen med 25 andre land. Kun 10 går videre til finalen der 14 land allerede er kvalifiserte.

Programmet er sendt tidligere.

Samproduksjon SVT og NRK Underholdningsavdelingen 2005
Prosjektleder: Stian Malme, stian.malme@nrk.no
Pressekontakt:Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41