Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. august 2003 kl 19.55 Sydenliv

Statsministeren kommer

Hans Kristian får besøk av statsminister Bondevik i kveldens episode. (Foto: Storyteller)
Hans Kristian får besøk av statsminister Bondevik i kveldens episode. (Foto: Storyteller)
Hans Kristian får seg litt av en overraskelse i kveldens episode. Idet han skal til å dele ut nattverd, dukker plutselig statsminister Bondevik opp i Sjømannskirka. Det er ikke hver dag at Gran Canaria får besøk av regjeringsmedlemmer fra Norge!

Tores liv har etter hvert begynt å gå seg til på den spanske ferieøya. Han har fått ny jobb som timeshare-selger, og selv om det kanskje er vel optimistisk, håper han å gjøre et salg første dagen.

Siri og ektemannen Kjell blir med en lokal fiskebåt ut på Atlanterhavet, der det er mulig å få både hai og annen storfisk.

Visepresident Kjell og kona Randi drar på piknik sammen med andre pensjonister fra Den norske klubben.

Mona og Stenas nyoppstartede restaurant går foreløpig ikke helt på skinner. De synes de har for lite gjester på dagtid, og prøver nye tiltak for å bedre situasjonen.

Om "Sydenliv"
sommer blir det gjensyn med Kjell og Toya, Mona og Hans Kristian og alle de andre vi ble kjent med da "Sydenliv" gikk på NRK1 i fjor høst. De har alle slått seg ned på Gran Canaria som har en av de største konsentrasjonene av nordmenn i hele verden.

På Gran Canaria er det både norsk skole, kirke og pensjonistklubb. Gjennom 10 episoder følger vi ni ulike personer.

Kjell er fra Drammen, er rundt åtti år og drar til Arguineguin hver vinter. Han er visepresident i Den norske klubben og holder seg aktiv med blant annet å arrangere boccia hver uke.

Mona, Stena og Terje er fra Haugesund og har nettopp flyttet til Gran Canaria. De vil prøve å åpne restaurant, men det er ikke så enkelt som de hadde trodd.

Toya kom til Gran Canaria sammen med moren og faren sin for to år siden. Hun går på videregående på den norske skolen. På fritiden er hun danseinstruktør og synger karaoke.

Hans Kristian har jobbet som diakon i den norske sjømannskirken i fem år. Han kjører stor motorsykkel og prøver å hjelpe nordmenn som har problemer.

Britt-Lise og ektemannen Tore husker vi kanskje fra NRK-serien "Campingliv". Britt-Lise har tidligere bodd 17 år på Gran Canaria. Nå er hun tilbake, og hun skal jobbe som guide og prøve seg som mannekeng. Tore snakker lite spansk, men har likevel blitt med Britt-Lise for å bo i Syden. Han har tenkt å prøve seg som timeshare-selger.

Siri er fra Stavanger og har en stoffskiftesykdom. Hun skal bo hele vinteren i Puerto Rico, og håper at klimaet og fysisk trening vil gjøre henne bedre.


NRK Underholdning
Produsert av Storyteller ved Rune Obrestad og Erlend Øyen
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36