Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mai 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Den latterlige familie

Abi (Siobhan Hayes) og Roger (Kieron Self) er venner, men kan det bli noe mer? (Foto: BBC)
Abi (Siobhan Hayes) og Roger (Kieron Self) er venner, men kan det bli noe mer? (Foto: BBC)
Michael er ikke på skolen, og rektor Morris sier at han har skulket en del i det siste. Susan avviser det hele, og påpeker at hennes sønn absolutt ikke er "en luekledt taper på skate board", som hun uttrykker det. Rektoren mener at både Ben og Susan har godt av å ta noen timer i en "foreldreklasse".

Det viser seg at det er rektor Morris selv som underviser "foreldreklassen", og Susan får skylden for Michaels skulking. Hun bryr seg for mye, er for mye hønemor, mener rektor Morris.

Susan bestemmer seg for å bli mer lik Ben, det vil si ikke bry seg i det hele tatt. Men Michael blir frustrert over å ha to foreldre som Ben, og bønnfaller Susan om å bli sitt gamle autoritative jeg.

Slem, slemmere
Roger og Abis forhold har gått fra bekjentskap til vennskap, og nå ber hun ham om å være med og kjøpe sko. Ben mener at vennskap er det absolutt vanskeligste forholdet å befinne seg i.

Susan betror Roger at kvinner egentlig foretrekker slemme menn, særlig Abi som har kastet sine øyne på råtassen Craig. Roger bestemmer seg for å bli slemmere i fremtiden.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far, og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey samt "attpåklatten" Michael i huset står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne serien har datteren Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det Harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "Loco Parentis"
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshal (Nick), Siobhan Hayes (Abi), Gabriel Thomson (Michael), Kieron Self (Roger Bailey)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83