Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 22. april 2009 kl 21.05 Folk i farta

Machodrømmen i Thailand

Alex Rosén er tilbake med en ny runde av den populære reiseserien Folk i Farta. I sesongens sjuende program møter vi Arne Hvidsten, norsk eiendomsmagnat i Thailand. (Foto: NRK)
Alex Rosén er tilbake med en ny runde av den populære reiseserien Folk i Farta. I sesongens sjuende program møter vi Arne Hvidsten, norsk eiendomsmagnat i Thailand. (Foto: NRK)
Eiendomsmagnaten Arne Hvidsten solgte seg ut av boligmarkedet i Oslo rett før finanskrisen. Nå bygger han den ultimate machodrømmen på seksti etasjer rett på stranden i Thailand. Alex drar til Bangkok for å finne ut hvordan man egentlig driver big business.

Alex Rosén og Arne Hvidsten var russ samtidig og vokste opp i det samme området i Oslo. Alex lurer på hvordan de ble så ulike? En er en beryktet og beundret (spørs hvem man spør) eiendomskonge, og den andre er – ja, Alex.

Russekonger
Hvidsten var russepresident på sin skole og Alex var ansvarlig for PVS – piker, vin og sang. Kan man allerede der ane interesseforskjellene?

Hvidsten Eiendom, selskapet som står bak flere leilighetsprosjekter, flyttet for noen år tilbake fokus fra utskjelte lavinnskuddsleiligheter i Oslo til boliger i Thailand. The Beach er i dag et av Thailands største prosjekt for ferieboliger.

Helikopter mellom møtene
I desember 2008 har byggeprosessen i Pattaya tatt en pause, og spekulasjonene går høyt i norske medier. Selv sier Hvidsten at det er en svertekampanje, og Alex finner ut at han selv må dra ned for å sjekke ut prosjektet. Alex blir med Hvidsten på møter i Bangkok, the Hvidsten way. Her tar man nemlig helikopter mellom møtene for å spare tid, det er for tett trafikk i byen for Hvidstens smak. Vi får oppleve Thailand gjennom Hvidstens øyne og vaner!

Om programmet
I år 2000 dro Alex Rosén på tur rundt i verden hvor han møtte nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med vekslende hell. Den gangen møtte han folk som prinsessegemal Erling Lorentzen, diktator Kjell Laugerud og pornostjernen Sasha Gabor.

Nå har Alex vært på tur igjen. En reise som innebærer vrakdykking i Karibien, skattejakt i Colombia og et besøk hos den norske narkotikaministeren i Venezuela.

Produsert av NRK
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900