Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 7. oktober 2008 kl 21.30 Himmelblå

Robin forsvinner

Himmelblå: Robin (Sebastian Warholm) blir plutselig borte. (Foto: Bente Warholm/NRK)
Himmelblå: Robin (Sebastian Warholm) blir plutselig borte. (Foto: Bente Warholm/NRK)
Dan, en gammel venn av Kim, dukker overraskende opp på Ylvingen. Marit har dårlige erfaringer med kameraten og ber ham om å forlate øya. Han nekter og oppfører seg svært truende. Til sin store skrekk oppdager Marit at Robin er borte…

Roland har andre ting å stri med. Siden han ble voksen har han hatt lite kontakt med faren, selv om han bor på øya. En dag kommer det en mystisk pakke adressert til den gamle og Roland drar for å levere den.

Han finner faren død på kjøkkenet og en nydelig nordlandsbåt med navnet hans på i et skjul ved huset. Farens død og funnet av båten setter sterke følelser i sving. Både Marit og Karoline prøver å trøste, og Roland må velge en av dem.

Valget er noe enklere for Iris. En skolefotograf kommer til øya og han viser seg å være både ung og kjekk…

Om serien
Himmelblå er en varm og morsom feelgood-serie om "gammeldagse" verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av synkende folketall og i et desperat forsøk på å redde øyas skole, setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den harmoniske kjernefamilien det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskerheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmesider