Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. juni 2007 kl 21.25 Niern: Full alarm

Thriller fra den kalde krigen

Michael Armstrong (Paul Newman) og Sarah Sherman (Julie Andrews) er på et farlig oppdrag i Øst-Tyskland. (Foto: Universal Pictures)
Michael Armstrong (Paul Newman) og Sarah Sherman (Julie Andrews) er på et farlig oppdrag i Øst-Tyskland. (Foto: Universal Pictures)
Professor Michael Armstrong deltar på en fysikerkongress i København, hvor han offentlig erklærer at han har gått over til kommunismen. Men det viser seg å være i embets medfør.

Hans lojale assistent og forlovede, Sarah Sherman, følger ham. Men hun finner snart ut at Michael bare later som om han er kommunist for å komme videre i et prosjekt.Den østtyske professoren Gustav Lindt sitter på livsviktig informasjon som Michael trenger for å komme videre med prosjektet han måtte avslutte i USA.

Hjulpet av den østtyske undergrunnsbevegelsen klarer Michael å ligge foran sikkerhetssjefen Heinrich Gerhard, og lure Lindt til å røpe formlene for det aktuelle forsvarssystemet.

Før de rekker å flykte blir de imidlertid oppdaget, og i all hast brakt ut av Leipzig. Undergrunnsbevegelsen hjelper dem til Øst-Berlin, hvor hertuginne Kuchinska redder dem fra å bli tatt av politiet. I all hemmelighet blir de satt om bord på en båt som skal frakte russiske ballettdansere til Sverige. Men ballerinaen kjenner dem igjen fra et teater i Øst-Berlin, og gjemmestedet deres er ikke trygt lenger…

Amerikansk thriller (1966)
Originaltittel: "Torn Curtain"
Med: Paul Newman (Michael Armstrong), Julie Andrews (Sarah Sherman ), Ludwig Donath (Gustav Lindt), Hansjörg Felmy (Heinrich Gerhard) og Lila Kedrova (hertuginne Kuchinska)
Regi: Alfred Hitchcock
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no