Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juli 2011 kl 21.10 Emma

Kjærlighet, forviklinger og humor


Jane Austens roman om Emma Woodhouse er filmatisert flere ganger. I kveld viser NRK1 første episode av miniserien regissert av Jim O’Hanlon. Gjennom fire uker følger vi livet til denne skjønne, smarte og rike unge piken.

Handlingen foregår i Highbury, hvor Emma dominerer det sosiale livet. Hun er tilsynelatende svært tilfreds. Hun har en kjærlig far som hun bryr seg om og et flott hjem.

Emma har en uvane : Hun elsker å finne passende partnere til sine venner. Men da hun tar Harriet Smith under sine vinger, kan planene og forsøkene ende i en katastrofe…

Den mest populære romanen
Jane Austens roman ble først publisert i 1815, og var den siste romanen som ble publisert før forfatterens død i 1817. Det er også den mest populære.

Første episode
Rik, selvstendig og snill er alle adjektiver som kan beskrive Emma Woodhouse. Hun har ingen hast med å gifte seg selv, men ingenting gleder henne mer enn å koble vennene sammen.

Da hun har sørget for at alle hennes næreste er godt gift, vender hun oppmerksomheten mot vakre Harriet Smith. Hun overtaler Harriet til å tro at hun er alt for god for beileren Robert Martin, som er bonde, og får henne til å sikte høyere. Sognepresten, Mr Elton synes Emma kunne passe.

Mr. Knightley som er en nær venn av familien, advarer Emma om at dette kan føre til sorg og smerte for både Harriet og Robert. Emma, sta som et esel, nekter å lytte, og Mr. Knightley blir fra seg av raseri på grunn av hennes påståelighet.


Britisk drama i fire deler (1:4)
Originaltittel: Emma (2009)
Med Romola Garai, Michael Gambon, Jonny Lee Miller.m.fl
Pressekontakt: Guro Krossen, 48 19 38 38
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900