Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. november 2005 kl 19.55 Tinas mat

Fisk og grensehandel i Strömstad

Tina må tidlig opp for å rekke fiskeauksjonen i Strömstad (Foto: Eva Rado/SVT)
Tina må tidlig opp for å rekke fiskeauksjonen i Strömstad (Foto: Eva Rado/SVT)
Tina må tidlig opp hvis hun skal få med seg fiskeauksjonen i Strömstad. I et stort kjølerom blir fisk og skalldyr klubbet bort til høystbydende før den fraktes rundt i landet. Pelle tar en titt på grensehandelen som i høy grad involverer oss nordmenn.

Hva kan vel passe bedre enn en fantastisk god rekesuppe? Tina lager en suppe som får toppkarakter av kresne matgjester. Til suppen serveres hjemmelagde grissini med smøreost og røkelaks. Den gamle smørbrødgrillen tørkes av før den brukes til å lage lekre krabbetoasts med avokado og ost, som serveres med enkel og god salat. Til dessert blir det kanel- og kjeksfylte varme epler med iskrem.

Pelle tar for seg grensehandelen som står for rundt fire milliarder kroner av omsetningen i Strömstad. Hvilke varer er det egentlig som forlater Sverige for å ende i norske matvogner? Han gransker også restaurantanmeldernes jobb, som både er hatet og elsket.

Om serien
Tina Nordström er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage over 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tinas mat, som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille inn en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Tina har arbeidet hele året med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne serien sendes, er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter på SVTs "Västnytt" og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og mat lager jeg i ett sett med tre sultne barn hjemme. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Matprogram fra SVT
Originaltittel: "Mat"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Tinas oppskrifter: