Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. april 1999 kl 16.30 Barn av Det runde bord

Barn av Det runde bord (t)


NRK1 påskeaften lørdag 3. april kl 16.30
Barn av Det runde bord

Moderne utgave av en legende

\"Barn av Det runde bord\" er en moderne, fornøyelig og underholdende utgave av den tradisjonsrike legenden om kong Arthur og hans riddere. Fantasien får fritt spillerom når 11 år gamle Alex og vennene hans leker i en bakgård.
Med plastikksverd og hjemmelagde rustninger setter de i scene sommerens mest populære lek \"Riddere av det runde bord\", der borgen Camelot er et gammelt skur. Når en nabopøbelen Scar, som elsker å plage Alex, plutselig dukker opp midt under leken, ønsker Alex at han hadde kong Arthurs klokskap og makt.
Han vil gjerne knuse Scar en gang for alle og samtidig vinne hjertet til den tøffe, sverdsvingende Jenny, som han er veldig forelsket i. Men Jenny legger knapt merke til ham. Hun er bare interessert i Lincoln, bestevennen til Alex.

Magisk sverd
Alex forsøker for første gang å ta igjen med Scar, men blir jaget langt inn i skogen. Han snubler inn i en magisk lysning der han finner et sverd som står fast på en sten. Det er kong Arthurs legendariske sverd! Ifølge historien blir den som klarer å dra sverdet løs konge! Det klarer Alex, og han fylles med sverdets magiske kraft.
Samtidig møter han trollmannen Merlin, som i virkeligheten er hans venn og lærer. Men i dette magiske riket har han noen visdomsord å gi til Alex. Det starten på et fascinerende eventyr der Alex lærer litt om livet, om kjærligheten, tap og om det å være leder.
Alex får bruk for kong Arthurs sverd ved flere anledninger, men problemet er at det mister sin magiske kraft hvis det blir misbrukt...
NRK1 lørdag kl 16.30

Bilder (via Scanpix/Data-tv/Internett)
1. Med plastikksverd og hjemmelagde rustninger setter Alex (midten) og vennene hans i scene sommerens mest populære lek \"Riddere av Det runde bord\".

2. Med kong Arthurs magiske sverd håper Alex (Johnny Morina) at han kan vinne hjertet til Jenny (Maggie Jane Castle).

Kanadisk film fra 1995
Regi: Robert Tinnell
Originaltittel: Kids of the Round Table
I hovedrollene: Johnny Morina, Michael Ironside og Malcom McDowell
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23 04 81 23