Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. februar 2003 kl 17.15 Da Capo

Åsta Hjelm om Lille Grethe i Da Capo!

Åsta Hjelm fra Horten,
Åsta Hjelm fra Horten, "tanten" til Lille Grethe, er en av gjestene i programmet fra 1994. Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen får nok "Teddy’n min" da capo…(Foto: Rune Lønn-Arnesen)
”Teddy’n min” og ”Cowboyhelten” – ja, hvem godt voksne husker ikke Lille Grethe fra Horten i aksjon med disse to, og mange andre slagere. Personen bak Lille Grethe, Åsta Hjelm, var med i Da Capo! 22. november 1994.

Lille Grethe er for lengst voksen med Kausland til etternavn, og har forlatt sin tidligere hjemby i Vestfold. Men Åsta Hjelm, som ble 75 år i 1994, bor fortsatt i Horten. Vi får høre om det eventyrlige livet rundt barnestjernen hun skapte på 50-tallet, om hennes mange jern i ilden og engasjement. Vi får se klipp med Grethe Kausland som barnestjerne og som voksen artist med hennes strålende parodier på blant andre Judy Garland, Liza Minnelli og Barbra Streisand.

Da Capo-orkestret, med Per Husby i spissen, slår seg løs i et potpurri med verdensslagere gjort kjent av Herb Alpert & His Tijuana Brass. Diana Ross og The Supremes har herjet hitlister over hele verden. De kunne ikke komme til Da Capo! den gang, men de tre norske vokalistene Åse Karin Hjelen, Christine Meyer og Jorun Erdal er med og lager skikkelig Supremes-kopi i ”The Happening”.

I et klipp fra arkivet får vi se ”Radiofantomene”, Kurt Foss og Reidar Bøe, framføre et potpurri over deres store slagere på 50-tallet, og med i dette innslaget er også NRK-TV’s hallodame Inger Lise Skarstein. Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen presenterer iørefallende musikk og trivelige gjester. Allsang med tekst på skjermen er ”Den glade vandrer” og ”Har du solskinn i ditt hjerte”.

Egenprodusert underholdning fra 1994
Programledere Gunvor hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83