Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. desember 2000 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)


NRK1 fredag 15. desember kl 22.15
Detektimen: Politiagentene (15:22)

Miljøterrorister på krigsstien

En gruppe ytterliggående miljøaktivister blir mistenkt for å stå bak tyveriet fra et lager med våpeneksplosiver. Politiagentene i spanergruppa får i oppdrag å infiltrere en miljøorganisasjon som kaller seg \"Moder Jord\". Kveldens episode er første del i en todelt fortsettelseshistorie.

Oliver Stone og Angie Piper finner snart ut at en hard kjerne i organisasjonen har planer om å slå til med en katastrofal terroraksjon. Angie prøver å gjøre seg til venns med organisasjonens leder for å finne ut om hun tilhører den ekstreme fløyen. Men ingen av dem gjør noen framskritt før Stone kommer med en dristig og høyst virkningsfull idé.

Imens går Peter Church under jorden, eller nærmere bestemt bak fengselsgitteret, for å bli kjent med den psykopatiske grunnleggeren av \"Moder Jord\". Kan det tenkes at han fortsatt har en finger med i spillet selv om han befinner seg bak murene?

Om serien
Den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt \"Mac\" (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spesialist på organisert kriminalitet. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.15

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Aaron Fielder er grunnleggeren av den ytterliggående miljøorganisasjonen \"Moder Jord\". Kontrollerer han fortsatt gruppen selv om han befinner seg bak murene?