Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. august 1999 kl 22.20 Tatt av filmen

Tatt av filmen (ttv)


NRK1 onsdag 25. august kl 22.20
Tatt av filmen (6:6)

Finale for \"Tatt av filmen\"

I kveld er det klart for finale i sommerens uhøytidelige spørrelek \"Tatt av filmen\". Programleder Turid Birkeland og dommer Brita Møystad Engseth er forberedt på et jevnt oppgjør mellom lagene fra henholdsvis bøkenes og musikkens verden.

Det siste programmet i serien \"Tatt av filmen\" blir et oppgjør mellom to forfattere på den ene siden og to fra musikkbransjen på den andre. I finalen stiller nemlig May Grethe Lerum og Rune Christensen opp til dyst mot Stephen Ackles og Pål Granlund.

May Grete Lerum er forfatter og journalist. Hun står blant annet bak den uhyre populære bokserien \"Livets døtre\". Og som fremkomstmiddel bruker hun en Harley Davidson. Hennes makker er Rune Christensen, forfatter og redaktør av tidsskriftet \"Vinduet\". Han er en prisbelønt forfatter med forbausende store kunnskaper om Stompa.

Stephen Ackles er musiker med stor stemmeprakt og hjertet i Memphis, USA. Han har også nylig gitt ut en gospelplate som er blitt meget godt mottatt. Makkeren Pål Granlund er president i Elvis Presleys norske fanklubb Blazing Star. Han er dessuten forretningsmann.

Konkurranseopplegget
Konkurransen er lagt opp slik at to tomannslag møtes til dyst i hver sending. Vinnerlaget går videre til neste program hvor de må konkurrere med et nytt tomannslag. Det laget som får flest poeng, går videre. Men det er ikke mulig å samle opp poeng, så hvert oppgjør starter på null. Konkurransen avvikles etter et \"vinneren tar alt\"- prinsipp.
At \"Tatt av filmen\" ikke skal være et program bare for filmeksperter, understrekes også i valget av konkurransedeltakere. Her er både stand up-komikere, musikere, journalister, idrettsstjerner, forfattere - og to filmregissører.

Laguttaket
Alpin-laget
består av to av norsk alpinsports sterkeste kort på kvinnesiden, nemlig Trude Gimle og Kristine Kristiansen.

\"Jazz- og Heavy\"-laget
består av programlederduoen Tonny Kluten og Geir Kolden fra nevnte musikkprogram på NRK2.

Radiojournalist- laget
består av Hans Christian Andersen fra NRK P3 og Steinar Fjeld som regnes som pop-radioens Grand Old Man. Steinar Fjeld er dessuten musiker og P3-manager.

Forfatter-laget
består av forfatter og journalist May Grethe Lerum - kjent bl.a. for bokserien \"Livets døtre\" - og Rune Christensen, forfatter og redaktør av tidsskriftet \"Vinduet.

Musiker-laget
består av musikeren Stephen Ackles og Pål Granlund som er president i Elvis Presleys norske fanklubb.

Alle deltakerne i den uhøytidelige spørreleken \"Tatt av filmen\" har gjort det skarpt på sine respektive områder. Men hvor vel bevandret i filmens verden de er, gjenstår å se.
\"Tatt av filmen\" sendes i NRK1 seks onsdager på rad i juli og august, med reprise i NRK2 påfølgende tirsdag.
Program 1: 21. juli
Program 2: 28. juli
Program 3. 4. august
Program 4: 11. august
Program 5: 18. august
Program 6. 25. august

NRK1 onsdag kl 22.20

Bilde (via Scanpix/Internett)
F.v. Stephen Ackles, Pål Granlund, Turid Birkeland, Rune Christensen og May Grethe Lerum. (NRK-foto: Ole Kaland)

Spørrelek fra Filmredaksjonen NRK
Prosjektleder: Erlend Eskeland
Produksjonsleder: Haagen Guttu
Programleder: Turid Birkeland
Dommer: Brita Møystad Engseth

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41