Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. oktober 1999 kl 23.30 Dennis Potter, Storbritannias store tv-dramatiker

Dennis Potter, Storbritannias store tv-d

NRK1 tirsdag 12. oktober kl 23.30
Dennis Potter - Storbritannias store tv-dramatiker

Han fornyet tv- dramatikken

Dennis Potter er mannen bak tv-serier som \"Pennies from Heaven\" og \"The Singing Detective\". Like før han døde av kreft, ble han intervjuet av Melvyn Bragg om sitt liv og sine to siste dramaserier, \"Karaoke\" og \"Cold Lazarus\".
Begge disse seriene sendes på NRK1 i høst, \"Karaoke\" med start allerede 21. oktober.
I programmet oppsummerer Dennis Potter sin livserfaring, tar avskjed med livet og formulerer sin advarsel om fremtiden.

Kultforfatteren
Dennis Potter (1935-1994) kom via forskjellige språkkurs inn i journalistikken. I studietiden i Oxford ble han involvert i den politiske venstresiden. I 1960 skrev han \"The Glittering Coffin\", en analyse av Labour Party og det politiske klima på den tiden.
Som ung mann fikk Potter hudsykdommen psoriasis. Erfaringene med sykdommen brukte han i suksess-serien \"The Singing Detective\" i 1986.
Fra 1959 arbeidet Dennis Potter for BBC og skrev blant annet sketsjer for satireserien \"That Was the Week that Was\". Men det var på 1960- og 70-tallet at Potters kontroversielle tv-dramaer gjorde ham kjent både i Storbritannia og ellers i verden. Blant hans mest anerkjente dramaer er \"Pennies from Heaven\", inspirert av den klassiske Hollywood- musikalen. Historien handler om en ekspeditør i en musikkforretning under depresjonen i USA. Hans miserable liv står i grell kontrast til datidens lystige sanger.
I 1994 fikk Dennis Potter diagnosen kreft. Han døde 7. juni samme år etter å ha fullført to nye fjernsynsserier, \"Karaoke\" og \"Cold Lazarus\".

NRK2 tirsdag kl 23.30

Innkjøpt dokumentar - britisk produksjon
Intervjuer Melvyn Bragg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83