Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 29. mai 2009 kl 21.45 Film: Paradiset

Mysterium på svensk krisesenter

Kriminalreporteren Annika Bengtzon (Helena Bergström) og kollega Thomas Samuelson (Niklas Hjulström) (Foto: Svensk Filmindustri)
Kriminalreporteren Annika Bengtzon (Helena Bergström) og kollega Thomas Samuelson (Niklas Hjulström) (Foto: Svensk Filmindustri)
Ukas søndagsfilm er basert på en roman av Liza Marklund. Heltinnen, kriminalreporteren Annika Bengtzon, jobber i en tabloid-avis. I denne filmen blir hun bedt om å lage en reportasje fra et krisesenter

Det er lang vei til stjernestatus som kriminalreporter for Annika, men med saken om krisesenteret håper hun å gjøre et solid hopp på karrierestigen.

Det varer ikke lenge før hun får telefon fra en fortvilet kvinne, Aida, som åpenbart trenger hjelp. Annika får henne inn på Paradiset, og etter å ha gjort noen undersøkelser oppdager hun at Aida er involvert i en skyteepisode.

Det går også opp for Annika at Paradiset ikke er hva det ser ut til.

Om filmen
Annika Bengtzon ble født i Liza Marklunds andre bok "Sprängaren" som kom i 1998. "Paradiset" kom ut to år senere.

Colin Nutley er produsent og står også for manus og regi. Nutley er mest kjent for filmen "Änglagård" fra 1992, en av de mest sette svenske filmene gjennom tidene. Den fikk to Guldbaggar for Beste film og Beste regi.

Filmen er sendt tidligere

Svensk drama (2003)
Originaltittel: "Paradiset"
Med Helena Bergström (Annika Bengtzon), Niklas Hjulström (Thomas Samuelson), Suzanna Dilber (Aida), Reine Brynolfsson (Spiken) og Brasse Brännström (Nils Langeby)
Regi: Colin Nutley
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53