Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. november 2002 kl 23.20 Jaga

Svigerfars leiemorder

Dr. Richard Kimble (Tim Daly).
Dr. Richard Kimble (Tim Daly).
I kveldens episode av ”Jaga” søker Richard Kimble tilflukt hos en tidligere kjæreste. Samtidig begynner svigerfaren hans å miste tålmodigheten med politiet, som stadig kommer til kort i jakten på den drapsdømte rømlingen.

Matthew Ross er overbevist om at Kimble drepte hans datter. Nå har han mistet tiltroen til politiet, og gir en mann i oppdrag å drepe Kimble mot en solid pengesum.

Kimble oppsøker ekskjæresten Jean, som han ikke har hatt kontakt med på ti år. Likevel er hun villig til å beskytte ham. Hun lover også hjelpe ham med å få undersøkt sprøytene som han fant i leiligheten til sin kones morder - den enarmede mannen.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51