Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. oktober 2006 kl 22.30 Migrapolis: Venner for livet

Øst er øst og vest er vest…

Amir Arnookteh (til høyre) med vennen Milad Gashqaie (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Amir Arnookteh (til høyre) med vennen Milad Gashqaie (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Norske ungdommer velger norske venner, og unge minoriteter har stort sett venner med minoritetsbakgrunn, det viser en undersøkelse fra Hordaland. Armin Amookhteh er fra Iran, har bodd nesten fem år i Bergen, men har ingen etnisk norske kompiser.

- Jeg har prøvd å bli kjent med norske på fotballbanen eller på fester. Det er sosialt, men man forblir bare bekjente. Man blir kjent der og da, men inntil neste gang er vi bare på hils.

Armins beste venn er Milad Gashqaie. Han er også fra Iran, og de forstår hverandres situasjon her i Norge. – Han respekterer meg. Han gråter når jeg feller en tåre, og ler når jeg smiler. Det er en ordentlig venn for meg.

På fest med Bjarne Håkon Hanssen
Migrapolis-reporter Karyn Bennett-Lund intervjuer vanligvis ikke politikere. Det er vanskelig å komme under huden på dem. Men denne gangen gjør hun et unntak, og inviterer arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen på fest. Det er på tide at han blir kjent med flere innvandrere.

- Jeg har nok ikke så mange venner med innvandrerbakgrunn, de fleste vennene mine er fra oppveksten i Nord-Trøndelag. De vennen jeg har fått i Oslo, er ofte andre innflyttere, sier han.

Studievenner
Ina Østensvig og Omar Drammeh er gode venner som møttes da de studerte. Ina er vant til å reise, og føler at det er unaturlig med bare norske venner. – Jeg er vant til å ha mange venner med ulik bakgrunn, så jeg synes det er rart å være et sted sammen med bare etnisk norske.

- I det gambiske miljøet har jeg mye til felles med de andre. Men Ina kommer fra en litt annen virkelighet, så jeg får en bit av en annen tilværelse gjennom henne, sier Omar.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen, Program riks
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 22 80 82 44
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no