Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. februar 2007 kl 20.20 Melodi Grand Prix 2007: Finale

Den store finalen

Stian Barsnes-Simonsen, Synnøve Svabø og Per Sundnes. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Stian Barsnes-Simonsen, Synnøve Svabø og Per Sundnes. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det er endelig klart for finale, og åtte melodier kjemper om å representere Norge i Finland i mai. Stian Barsnes-Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Per Sundnes er reporter.

Låtene som kom på første og andre plass i de tre delfinalene, ble direkte kvalifisert til kveldens finale. I tillegg er de to låtene som gikk videre fra Siste sjanse-showet i går med og kjemper om førsteplassen.

Gullfinale og fagjury
Først vil alle artistene fremføre sin låt. Deretter kan publikum stemme fram fire melodier som går videre til en gullfinale. Her nullstilles stemmene, slik at alle fire melodier stiller med blanke ark.

Igjen skal seerne bestemme, men nå vil også en fagjury gi låtene poeng.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-008 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 26600. Ingen kodeord. Dette er et annet nummer enn ved de andre finalene!

Man kan stemme på alle de seks bidragene så snart sendingen er i gang, og det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

Finalistene er:

Melodi 1: HOOKED ON YOU
Artist: Infinity

Melodi og tekst: Birgitte Moe/ Rune Minde

Dance-gruppa Infinity har vært på turné overalt, også i Alta. For tre uker siden vendte de tilbake som deltakere i Melodi Grand Prix – for aller første gang. Infinity blir frontet av Birgitte Moe og Kjell G. Henriksen, og består i tillegg av Egil Storstein.

Dance-gruppa gjorde suksess på slutten av 90-tallet, og nå vil de gjøre comback i Melodi Grand Prix. Låta er skrevet av Birgitte Moe og Rune Minde, som er kjæresten hennes.

Melodi 2: VIL DU HA SVAR
Artist: Jenny Jenssen

Melodi: Mats Larsson Tekst: Åsa Karlsström/ til norsk: Yngvar Gregersen

Da Jenny Jenssen ble spurt om å delta i Melodi Grand Prix, satt hun i bilen på vei hjem fra fødehjemmet med datteren Tilje. Det ble altså dobbel lykke siden, for Jenny har alltid drømt om å delta Melodi Grand Prix. Hun har sunget i danseband siden hun var 11 år, og i 1988 fikk hun jobb i Septimus. Siden har det blitt 150 000 solgte plater. Selv om hun er best kjent som artist, har Jenny Jenssen flere ben å stå på. I 17 år har hun drevet egen hudpleieklinikk i Oslo, og samtidig har hun over 1 500 personer på helse- og kostholdskurs hvert år.

Låtskriverne Mats Larsson og Åsa Karlsström har aldri levert bidrag til verken den norske eller andre Melodi Grand Prix-finaler tidligere. Teksten er oversatt til norsk av Yngvar Gregersen, som har skrevet alle de store hitlåtene til Jenny Jenssen.

Melodi 3: Finalist fra Siste sjanse

Melodi 4: CHICKEN RODEO
Artist: Dusty Cowshit

Melodi og tekst: Morten Heiberg

Rett fra mosseprærien kommer bandet Dusty Cowshit. Bandet har egentlig ti medlemmer, men siden kun seks stykker kan stå på scenen samtidig i Melodi Grand Prix, ble det loddtrekning. Odd Evil Custer, Ole Hicock, Onkel Tom Tom, Remi Remington, Peter Gun og Kaare Kid trakk det lengste strået i Bodø. Dermed måtte Stig Sundance, Knut Kruttlapp, Morten Keyne og Yo Mama følge med fra greenroom. Da de gikk videre til finalen lovte de ny loddtrekning om hvem som skulle stå på scenen. Lar vinnerne fra Bodø de andre slippe til? Bandet har gitt ut flere plater tidligere, og er nå tilbake etter en fem års pause.

Låtskriver Morten Heiberg er identisk med bandmedlem Morten Keyne.

Melodi 5: LOVE ON THE DANCEFLOOR
Artist: Torhild Sivertsen & The Funky Family

Melodi og tekst: Taiwo Karlsen/ Kehinde Karlsen

Torhild Sivertsen deltar i Melodi Grand Prix for første gang. Hun er fra Follese på Askøy, og har vært i Alta mange ganger tidligere. På 80- og 90-tallet frontet hun en av Norges aller mest populære pop-grupper, Tomboy, som solgte over 300 000 album. Siden har hun hatt suksess både med Notodden Blues Band og på scenen i showene "80-tallet beat for bit" og "Ladies Night".

Torhild Sivertsen har samarbeidet med tvillingene Taiwo og Kehinde Karlsen siden sommeren 2006, og det er også de som har skrevet denne låta, som åpner årets Melodi Grand Prix. De er nok bedre kjent som gruppa Brothers som solgte til gull med singelen "Back in Black" på 90-tallet.

Melodi 6: Finalist fra Siste sjanse

Melodi 7: WANNABE
Artist: CRASH!

Melodi og tekst: Trond "Teeny" Holter

Haldenbandet CRASH! består av Vegar Neeb, Remo G. Munkeboe, Daniel Pedersen og Stig Buckholm. Det er bare ett og et halvt år siden de sto på scenen for første gang, men etter kort tid vant de norgesfinalen i Battle of the Bands på Rockefeller i Oslo. Det er første gang noen av gutta i CRASH! er med i Melodi Grand Prix.

Låtskriver Trond "Teeny" Holter har vært med i Melodi Grand Prix to ganger tidligere med gruppa Wig Wam. I 2004 kom de på tredjeplass i den norske finalen, men året etter gikk de helt til topps, og kom på niende plass i den internasjonale finalen i Kiev.

Melodi 8: VEN A BAILAR CON MIGO
Artist: Guri Schanke

Melodi og tekst: Thomas G:son

Guri Schanke er fra Oslo og har en imponerende cv som artist, enten det er som sanger, danser eller skuespiller på både scene og skjerm. I tillegg til scenelivet dubber hun filmer, er konferansier og holder foredrag. I fjor vår kom hun på andreplass i TV2-programmet "Skal vi danse", og dermed kunne ikke sangen hun skal synge passet bedre: Direkte oversatt betyr tittelen nettopp "Skal vi danse".

Låtskriver Thomas G:son er svensk, og har tidligere bidratt med låter i både den norske og den svenske konkurransen. I fjor sto han bak Queentastics "Absolutely Fabulous" og vant den svenske melodifestivalen med Carolas "Evighet".


Direktesendt underholdningsshow fra NRK Underholdning (2007)
Prosjektleder: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no