Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. oktober 2011 kl 22.30 E-stoffer: spiselig kjemi

Hvem er lurest, du eller e-stoffene?


Hvor dårlig ville maten smake, hvor ille ville den se ut, og hvor mange kunne dø av å spise den hvis vi ikke hadde tilsatt de beryktede E-ene? Stefan Gates tar for seg de søte tilsetningsstoffene og de som holder maten sammen.

I tredje og siste episoden av serien ser Stefan ekstra nøye på emulgeringsmidler. Han ser på søtningsstoffer som inneholder e-stoffer, og på kjemikaliene som brukes for å få maten til å holde seg sammen i den formen de skal være.

Han studerer e-stoffene som brukes for å få isen til å holde seg ute av iskremen, og han legger seg inn til en MRI – undersøkelse for å finne ut om e-stoffer er smarte nok kjemikalier til å lure hjernene våre. Er e-stoffene smartere enn folk flest?

Britisk dokumentarserie (3:3)
Produsert av BBC
Orginaltittel: E- numbers
Programleder: Stefan Gates
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 415 06 747 / 23 04 40 64
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 69 000 info@nrk.no