Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. september 2000 kl 22.25 Halvorsens opera

Halvorsens opera (ttv)


NRK1 søndag 10. september kl 22.25
Halvorsens opera

Arkitektkonkurransen

Om åtte år skal Oslos nye operahus innvies. Arkitektkonkurransen er over og vinneren, arkitektfirmaet Snøhetta, er kåret. Blant fem premierte forslag finner vi arkitekt Stein Halvorsen og hans team, et nytt lite firma som kjempet mot 240 norske og internasjonale deltakere om det prestisjefylte oppdraget. Innsatsen var høy og tidspresset stort.

NRKs Bjørn Engvik valgte å følge Stein Halvorsen og hans firma fra like før jul i fjor, før noen visste at deres forslag ville bli premiert. Stein Halvorsens firma hadde bestått i vel tre år, og gjort seg bemerket ved å vinne flere konkurranser. - Vi har alltid vunnet over Snøhetta, så vi var optimister, sier Stein Halvorsen.

Sametinget i Karasjok, den norske ambassadørboligen i Berlin, Håkenshallen på Høvikodden og et utstillingsveksthus i Botanisk hage - alt dette står Stein Halvorsen og teamet hans bak. - - Det er en tøff bransje og det å vinne konkurranser betyr mye for oss, sier Halvorsen og tilføyer at de tegner absolutt alt, boliger, kontorbygg, utstillingslokaler - og operahus.

NRK1 søndag kl 22.25

Bilde
Arkitekt Stein Halvorsen (til venstre) med resten av teamet på kontoret i Sagveien i Oslo (foto: Scanpix)

Programansvarlig Bjørn Engvik
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)