Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. august 2000 kl 20.30 Min hage

Min hage (ttv)


NRK1 torsdag 17. august kl 20.30
Min hage (9:9)

En hage i Sortland

Midt i den blå by Sortland ligger hagen til pensjonert postmester Arne Sølsnes. Her er vel to mål med blomster, stauder, store og små trær og et vell av akeleier. - Min hage er et spill av tilfeldigheter, sier 77-årige Sølsnes.

Ingenting er planlagt, det er kommet av seg sjøl. Der trærne har frøet seg, har de fått vokse opp. Huset Arne Sølsnes bor i ligger midt i hagen, en vakker 80 år gammel villa - en blanding av sveitser- og jugendstil.

Men hagen til Sølsnes består ikke bare av vakre akeleier og roser, han har også en liten plantasje, som han kaller den. Her har han bærbusker av mange slag, rips, solbær og stikkelsbær samt poteter. I bunnen, som et utgangspunkt så å si, ligger komposten. I dag håndterer han komposthaugene like elegant og sikkert som han i et langt liv har håndtert posten. Sølsnes er et levende menneske i en levende hage der de små krypene betyr like mye som vekstene. Humler og fugler må det være. - En hage uten disse krypene er en dau hage, sier Sølsnes.

Opptakene er gjort midt i juli, og resultatene av en kald vår og sommer så langt vises nok i programmet der store deler av hagen fortsatt lengter etter dager med sol og varme. - Men slik er det, sier Sølsnes. - Når vi bor så langt nord, er dette noe vi må regne med. Blir det dårlig sommer, håper vi på god høst og svikter også det, ja da får vi håpe på neste år.

NRK1 torsdag kl 20.30

Bilde
Arne Sølsnes er stolt av hagen sin i Sortland. (Foto: Harald Krogtoft)

Egenprodusert naturprogram
Programansvarlig Leif-Erik Michaelsen
Pressekontakt Anne-Marie Astad, tlf: 23 04 98 41