Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. januar 2010 kl 21.30 Orkestergraven

Falsk alibi


Noen bryter seg inn i huset til Siv Ellen Blad, bare dager etter at hun ble brutalt drept. Datteren Maiken finner et stort pengebeløp gjemt i en skoeske i pianoet. Har det en sammenheng med ranet av postkontoret der Siv Ellen jobbet?

Politietterforsker Cato Isaksen finner raskt ut at det er flere menn som har motiv for å drepe Siv Ellen. En DNA-prøve avslører at operaens konsertmester og Siv Ellens elsker, Pavel Pletanek, har løyet om alibiet sitt for drapskvelden. Samtidig oppdager politiet at Maikens forhold til moren ikke var så rosenrødt som tidligere antatt, noe stebroren Miro er en del av.

Politiet intensiverer jakten på morderen. Noen føler seg truet av den pågående etterforskningen og sender en klar advarsel til etterforsker Cato Isaksen. Sønnen hans kan bli det neste byttet.

Om serien
Siv Ellen Blad opplever sitt største øyeblikk som fiolinist i Operaorkesteret, for så å få skåret over strupen bare noen timer etterpå. Hvem i all verden ønsket å ta livet av denne musikkelskende, livsbejaende kvinnen? Når politietterforsker Cato Isaksen begynner å skrape under fasaden, finner han fort ut at det kan være ganske mange.

I januar/februar 2010 viser NRK to nye serier basert på Unni Lindells bestselgere om Cato Isaksen. Først ut er "Orkestergraven", deretter følger "Honningfellen". Hver serie er på tre episoder, og Reidar Sørensen spiller fortsatt hovedrollen som Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann.

Regissør av "Orkestergraven", Alexander Eik, er kjent som en av Norges mest produktive unge regissører. Siden han begynte å lage film i 1997, har han regissert et hundretalls reklamefilmer og musikkvideoer for artister som Turboneger, Klovner i Kamp, Morten Abel etc.

Eiks kortfilm "Første Akt" vant Amandapris for beste kortfilm i 2001. Hans spillefilmdebut, "Kvinnen i mitt liv" (2003), var noe så sjeldent som en norsk fullblods komedie, og ble en stor publikumssuksess på kino.

Hvem er hvem?
Cato Isaksen - spilles av Reidar Sørensen:
Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og er i ferd med å gifte seg for andre gang med sin kone Bente Isaksen. Sammen har de to sønner, Gard og Vetle. Cato har også sønnen Georg med sin tidligere elskerinne Sigrid. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Bente Isaksen, Catos kone - spilles av Marit A. Andreassen:
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt litt mer selv også.

Randi Johansen, Isaksens kollega - spilles av Jannike Kruse Jåtog:
Randi er Cato Isaksens høyre hånd og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de menneskelige sidene av en sak.

Roger Høibakk, Isaksens kollega - spilles av Kyrre Haugen Sydness:
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Asle Tengs, Isaksens kollega - spilles av Trond Brænne
Asle er veteranen i etterforskerteamet og den mest sindige av dem alle.

Siv Ellen Blad – spilles av Linn Stokke:
Siv Ellen er en musikkelskende og livsbejaende fiolinist i Operaorkesteret, som bor sammen med sin tenåringsdatter i en rikmannsvilla. Men under den plettfrie overflaten skjuler det seg en iskald, manipulerende kvinne. Mange har derfor åpenbare motiver for å ta livet av henne.

Axel Blad – spilles av Håkon Ramstad:
Axel er Siv Ellens bitre eksmann. Han har giftet seg på nytt med Beth, men ønsker å få tilbake barndomshjemmet hvor Siv Ellen og datteren Maiken bor.

Maiken Blad – spilles av Rikke Middelhuis Eriksen:
Maiken er datteren til Siv Ellen, og et plaget skilsmissebarn. Hun blir tvunget til å øve på fiolinen flere timer daglig av sin egen mor, mens hun egentlig drømmer om å bli popstjerne.

Pavel Pletanek – spilles av Örjan Ramberg:
Pavel Pletanek er den store konsertmesteren og kvinnebedåreren i Operaorkesteret. Han eier en kostbar fiolin, som han låner bort til elskerinnen Siv Ellen samme kveld som hun blir drept.

Norsk dramaserie etter Unni Lindells roman
Produsert for NRK av Nordisk Film (2008)
Manus: Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm
Regi: Alexander Eik
Produsent: Jeanette Sundby
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit A. Andreassen (Bente Isaksen), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Åsmund Kjølen (Georg), Kyrre Haugen Sydness (Roger Høibakk), Jannike Kruse Jåtog (Randi Johansen), Trond Brænne (Asle Tengs), Linn Stokke (Siv Ellen Blad), Örjan Ramberg (Pavel Pletanek), Håkon Ramstad (Axel Blad), Rikke Middelhuis Eriksen (Maiken Blad), Marte Germanie Christensen (Jeanette Myren), Glenn Martinus Olsen(Remy Steen), Sondre K. Larsen (Preben Ulriksen), Vanessa Borgli (Eva Gerner), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900