Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. november 2003 kl 18.05 Uhu

Polter blir avsatt

Polter (Rune Hekkelstrand) vil heller danse enn å jage vekk skraphandlere. Dermed tar de med seg Hermetika-lysekronen (Foto: Scanpix)
Polter (Rune Hekkelstrand) vil heller danse enn å jage vekk skraphandlere. Dermed tar de med seg Hermetika-lysekronen (Foto: Scanpix)
Polter arrangerer en konkurranse i discodans, og er så opptatt av dansingen at han helt glemmer å følge med når to skraphandlere kommer på besøk. Dermed tar de to med seg Hermetika-lysekronen, og da er Polter i trøbbel!

Når spøkelsene klarer oppdraget, sitt må de stå under Hermetika-lysekronen for å komme seg til Hermetika. Hva skal de gjøre nå som lysekronen er borte?

Ny sjef i spøkelseshuset
Orakelet straffer Polter ved å avsette ham som sjef i spøkelseshuset, han skulle nemlig ha jaget vekk skraphandlerne. Nå blir Berit Smerit Perit den nye sjefen, men hun er veldig sjefete og ikke så veldig flink, synes de andre.

Kanskje Polter kan klare å få tilbake lysekronen eller finne en annen måte å komme seg til Hermetika på, slik at han kan bli sjef igjen?

Om "Uhu!"
Vi er tilbake i spøkelseshuset der alle de faste spøkelsene fra før sommeren fortsatt er på plass. I høstens siste sesong av serien byr NRK på 16 episoder.

I spøkelseshuset prøver de å utføre oppdragene sine for å komme til Hermetika, landet der de kan spise så mye hermetikk de bare vil. Dersom de ikke lykkes, blir de sendt til Slampamperøyene der det bare er kjedelig hermetikk.

Mens spøkelsene venter på å få komme til Hermetika, skjer det mye rart i spøkelseshuset. De får ofte besøk av andre spøkelser, og sammen med dem finner de på mye rart.

De faste spøkelsene:
Hovedspøkelset Polter (Rune Hekkelstrand)
Jålespøkelset Berit Smerit Perit (Mia Gundersen Lelienhof)
Det redde spøkelset Napoleon (Åsmund Huser)
Oppfinnerspøkelset Albert (Harald Stoltenberg)
Det modige ridderspøkelset Ridder Redikk (Liv-Unni Larsson Undall)
Surespøkelset Blitzabeth (Kirsti Grundvig)
Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild)
Agentspøkelset Obus (Helen Vikstvedt)

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252