Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. august 2004 kl 20.55 Kalde føtter

Siste runde av "Kalde føtter"

Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) venner seg til et nytt liv som foreldre til vesle Matthew. (Foto: Granada Television)
Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) venner seg til et nytt liv som foreldre til vesle Matthew. (Foto: Granada Television)
Alle gode ting må ta slutt en gang – også den kritikerroste dramaserien "Kalde føtter". På tirsdager fremover sender NRK2 de siste seks episodene som er laget i reprise.

På tampen av de forrige episodene så vi hvordan Pete og Jo giftet seg i Australia, Rachel og Adam fikk en gutt, og Karen måtte til slutt innrømme overfor en fullstendig knust David at hun har hatt et forhold til en annen mann.

Den femte og siste runden av "Kalde føtter" er om mulig enda mer dramatisk enn de foregående, og kommer nok til å lokke frem tårene hos selv den mest hardbarka tv-seer. Selv om det er lenger mellom de humoristiske øyeblikkene, er det episoder som lokker på smilet og latteren gjennom de triste stundene for de seks vennene. Blant annet blir det et morsomt og overraskende gjensyn med Fay Ripley som spiller Jenny Gifford. I forrige sesong flyttet hun for godt til New York med vesle Adam.

Prisbelønt
"Kalde føtter" er britisk kvalitetsdrama på sitt beste. Serien har en trofast fan-skare i 33 land og har vunnet 20 tv-priser, blant annet "Gullrosen" i Montreux og en BAFTA for beste dramaserie.

Skuespillerne har levd med sine rollefigurer i over fem år og har opplevd hvor sterkt folk har engasjert seg i temaene i serien. Den har tatt opp mange tabu-emner som alkoholisme, abort, kreft og barnløshet på en måte som har vekket tydelig gjenklang hos seerne. Det har vært et folkekrav at serien skulle komme tilbake med en femte sesong.

- Jeg synes det har vært fantastisk for folk å ha en serie med så forskjellige karakterer de kan identifisere seg med. Manusforfatterne har gjort en fantastisk jobb med "Karen". Hun var en tidsinnstilt bombe og det har vært en fryd for meg som skuespiller å spille henne, sier Hermione Norris.

Første episode
Pete og Jo vender hjem etter en lengre bryllupsreise i Australia. Hvetebrødsdagene får imidlertid en brå slutt da det viser seg at Petes mor må flytte inn hos dem.

Adam føler seg oversett på grunn av Rachels voldsomme interesse for vesle Matthew. Babyens behov kommer foran alt i hjemmet – også samlivet mellom Adam og Rachel.

Karen og David har nå flyttet fra hverandre, men prøver å holde en vennskapelig tone. Likevel forsurer krangler om barna og skilsmisseadvokatene forholdet mellom dem.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Cold Feet
Produksjon: Granada Television
Manusforfatter: Mike Bullen
Produsent: Spencer Campbell
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Robert Bathurst, Hermione Norris, Kimberley Joseph og Jacey Salles.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53/ 90 77 57 58