Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 7. august 2013 kl 00.55 Promzillas


I kveld er turen kommet til Heywood Community School, Rochdale. To nye "Askepotter", Jenny og Sophie, gleder seg til å bli forvandlet til prinsesser.

Blant annet får Jenny opplæring i hvordan hun skal gå på høye hæler, mens Sophie blir med i en cheerleading-gruppe for å få bedre selvtillitten.

Om serien
Den amerikanske tradisjonen med skoleball – eller prom – har tatt britiske skoler med storm. Tenåringsjentene går av skaftet for å få akkurat den perfekte kjolen og det perfekte skoleballet. Mye står på spill, og i denne serien tar et team skjønnhetseksperter på seg oppgaven med å gjøre noen stakkars "Askepotter" til prinsesser for en kveld.

Serien besøker seks forskjellige skoler sammen med et ekspertteam som består av stylisten Brix Smith-Start, makeupartisten til Katie "Jordan" price, Gary Cockerill, og kjendisfrisøren Stephen Glendenning.

Programmene gir et tidsbilde av Storbritannia og hvordan britiske tenåringer har adoptert ritualene rundt skoleballene som er kjent fra tv-serier og filmer fra USA. Skoleball er også god forretning, og store varemagasiner som John Lewis har åpnet egne avdelinger for å møte behovene for de riktige klærne og utstyret.

Vi møter alt fra den superkrevende "ballets dronning" til den grå musen som vil unngå for enhver pris å være i fokus. Det er disse grå musene ekspert-teamet tar seg av og gir en skikkelig "bli-ny"-opplevelse.

Britisk dokumentarserie 2011
Produsert av: Zodiak for SKY1
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900