Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. november 2009 kl 22.30 Migrapolis: Å dyrke, dyrker ... besatt

Helter er godt for noe

Å dyrke, dyrker...besatt: Jan Thomas er den store helten for Rabia Butt. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Å dyrke, dyrker...besatt: Jan Thomas er den store helten for Rabia Butt. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Hva får noen mennesker til å dyrke sine idoler nærmest som guder? Migrapolis har møtt tre som er litt mer enn middels opptatt av sine helter.

Jonathan Bjørland har vært blodfan av Michael Jackson siden han var 4 år gammel. Jonathan har i mange år opptrådt med dans og Jacko-imitasjoner og nå vil han tatovere øynene til sin store helt på ryggen. Da Jonathans store idol døde, var han utrøstelig.

– Alt sluknet etter at han døde, sier han. Men denne høsten skal Jonathan starte Michael Jackson-danseskole for barn og unge på Holmlia. – Jeg vil gi dem et tilbud jeg ikke hadde da jeg var ung.

Kampsport
For Leif T. Røbekk fra Molde er det Bruce Lee som gjelder. Kampsportutøveren og skuespilleren med kinesisk bakgrunn ble udødeliggjort gjennom filmer som "Enter the Dragon".

Til daglig jobber Leif med IT, men alle ledige stunder handler om kampsport og Bruce Lee. Han har etablert et eget treningsstudio der han underviser i kampsport og fôrer elevene med Bruce Lee-trivia så ofte han kan.

Motedesign
Rabia Butt drømmer om en karriere som motedesigner. Forbildene hennes er amerikanske Beyoncé og vår egen Jan Thomas. Beyoncé beundrer hun fordi hun våger å være personlig i sangene hun synger. Artisten har inspirert Rabia til å skrive en egen sang om kjærlighetssorg.

I Migrapolis får Rabia uventet besøk av Jan Thomas når hun øver inn trinn med noen modeller som skal vise frem klærne hennes. Vil det hjelpe henne videre til å få oppfylt drømmen sin?

Egenproduksjon: Østlandssendingen. 2009
Programledere for kveldens sending: Noman Mubashir, Hung Ba Mai og Azka Baig
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside