Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. oktober 2000 kl 20.55 Ein ubedt gjest

Ein ubedt gjest


NRK2 onsdag 11. oktober kl 20.55
Ein ubedt gjest

Gjest til besvær

Det ringer på døren hos Gideon i Los Angeles. Utenfor står Harry og smiler. Han sier han er en fjern slektning fra sørstatene, som tilfeldigvis er på besøk i California. Harry blir invitert inn, og han finner seg fort til rette - altfor fort.

Gideon og hans kone er hardt arbeidende, religiøse mennesker, og de har forsøkt å oppdra sine sønner til å leve som dem. Dette har de lyktes med når det gjelder den ene av dem, Junior, som har sugd til seg alt faren har lært ham. Den andre sønnen, Babe Brother, er det derimot verre med. Hans oppførsel har gått hardt utover samholdet i familien.

Selv om de sliter med problemer, mangler ikke familien gjestfrihet, og Gideon inviterer Harry til å overnatte hos dem. Harry bringer med seg en god porsjon gammel overtro og mystiske historier fra det dypeste sør som han underholder familien med, og han insisterer på at de ikke må glemme sine røtter. Mindre positivt er det at han drikker mye og drar med seg mistenkelige kamerater inn i huset.

Full krangel
Av en eller annen grunn blir familien påvirket av Harrys oppførsel, de krangler mer enn noen gang, og til slutt står de i fare for å splittes helt. Og etter hvert melder spørsmålet seg om de virkelig har en slektning som heter Harry...

\"En film med masse humor\" er det blitt sagt om denne dramakomedien der Danny Glover har rollen som Harry. \"En spennende og overraskende historie med Danny Glover i sin mest fargerike og allsidige rolle hittil\", heter det et annet sted. Glover er også å se i nattkinoen på NRK1 lørdag 14. oktober (Kavaleriet \"Buffalo Soldiers\").

Amerikansk spillefilm fra 1990
Originaltittel: To Sleep with Anger
Regi: Charles Burnett
I rollene: Danny Glover, Paul Butler, Mary Alice
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36, (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder:
1. Harry (Danny Glover) er en smilende mann som tar seg til rette i Gideons hus.
2. Familie med røtter i sørstatene.
3. Det er alltid liv rundt Harry (Danny Glover).