Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. desember 2001 kl 22.35 Fakta på lørdag: Fakta på lørdag: Lottodrømmer

Lottovinnere er ikke som andre

Nordmannen Rune Lindblad startet eget stillasfirma da han vant 10,6 millioner i lotto. (Foto: Christiania Film AS)
Nordmannen Rune Lindblad startet eget stillasfirma da han vant 10,6 millioner i lotto. (Foto: Christiania Film AS)
Forleden ble en lottovinner i Oslo nesten ti millioner kroner rikere. I dokumentaren ”Lottodrømmer” ser vi hva som egentlig skjer når man vinner så mange penger. Hva om lykken traff akkurat deg, og du fikk muligheten til å forandre livet ditt? Vi møter blant andre en spansk ekspeditør, en dansk lastebilsjåfør og en norsk montør som alle ble lottomillionærer.

"Lottodrømmer" er en serie personlige portretter – avslørende, men først og fremst rørende, morsomme, triste og ofte ganske overraskende. Seks forskjellige personer står fram i ”Lottodrømmer”.

Individualister
Lottovinnerne har millionene til felles, men deres oppfatninger om den store gevinsten og hva de bruker den til, er vidt forskjellige. Nordmannen vi møter, hadde ingenting før han vant over ti millioner kroner – nå driver han eget firma. Ekspeditrisen Mari Carmen Sanches i Madrid vant 120 millioner pesetas og mener Gud har belønnet henne med gevinsten. Den danske lastebilsjåføren vant 4,7 millioner danske kroner – til tross for pengene har han ikke tid eller samvittighet til ferie med familien.

Bak klisjeene
I dokumentaren trenger regissør Maria Sødahl bak klisjeene. I jakten på et mulig skjebnefellesskap møter vi vinnere fra Norge, Sverige, Danmark og Spania.”Lottodrømmer” undersøker også hvilke ulikheter det kan være mellom nord- og søreuropeisk måte å handle på i ”lykkens stund”.

Samproduksjon mellom Norsk Film AS & Christiania Film AS, i samarbeid med NRK, DR TV, Nordisk Film & TV Fond og Norsk Filminstitutt
Regi og manus: Maria Sødahl
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1 Nordmannen Rune Lindblad startet eget stillasfirma da han vant 10,6 millioner i lotto. (Foto: Christiania Film AS)
2 Ekspeditrisen Mari Carmen Sanches vant 120 000 000 pesetas i spansk lotto og mener Gud har belønnet henne med gevinsten. (Foto: Christiania Film AS)
3 Den danske lastebilsjåføren Jens Carl Jensen vant 4,7 danske kroner i lotto, men tar
ikke ferie. (Foto: Christiania Film AS)