Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 27. september 2009 kl 21.00 House

Audition på sykehuset


House har innsett at han trenger et nytt team og bestemmer seg for å holde en audition for potensielle nye leger. Selvsagt tester han legene på sin egen måte.

Doktor Gregory House har kalt inn 40 søkere til de åpne stillingene i teamet hans. Hver søker blir påsatt løpernummer og testingen kan begynne. Denne auditionen, eller konkurransen, er tøff og kun de sterkeste vil "overleve". Gjennom prosessen blir kandidatene drillet og innimellom sparket, til de får en virkelig tøff sak å bryne seg på.

Merkelig syndrom
En jagerpilot kommer til House og trygler ham om å behandle henne i det skjulte. Hun ligger i trening for å bli med i NASAs austronautprogram, men har en nevrologisk lidelse som gjør at alle visuelle inntrykk blir omformet til lyd. Hun "hører" med øynene". Denne lidelsen gjør henne til en uegnet kandidat for NASA. Dette vet hun og håper House kan hjelpe. Han tar kasuset med til sine legekandidater og utfordrer dem til å komme opp med riktig diagnose.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I oppstarten av sesong fire står vår geniale venn nesten alene etter at flere av legene har sluttet, eller har blitt sparket av House.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.
Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2).


Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: Right Stuff
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer