Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. februar 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Sterke følelser

Romantikk skaper uro i det ellers så velorganiserte livet til inspektør Morse. Han forelsker seg i ikke mindre enn en kvinnelig prest. Men han har også en mordgåte å løse.

Morse etterforsker mordet på en prest da han møter Emma Pickford (Zoe Wanamaker). Offeret var en del av en kvinnegruppe som Emma også er med i. Gruppen har drevet en sterk kampanje for å stille en av sine medlemmer som kandidat til en svært prestisjefylt stilling, men det finnes sterke motforestillinger blant de andre prestene.

Morse har likevel vanskelig for å tro at disse følelsene kan ha ført til mord. Han har dessuten sine egne følelser å hanskes med i forhold til Emma. Når en lokal slankeklubb kommer inn i bildet, blir mysteriet mer komplisert.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.


Britisk krimserie
Originaltittel: Fat Chance
Regi: Roy Battersby
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Zoe Wanamaker, Maurice Denham, Kenneth Haigh og Peggy Mount m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53/905 75 758