Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. november 2004 kl 20.35 Presidenten

Glenn Close i "Presidenten"

Glenn Close spiller rollen som dommer i
Glenn Close spiller rollen som dommer i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Glenn Close spiller rollen som jurist med liberale synspunkter i "Presidenten".

En kjent konservativ høyesterettsdommer som i sin tid ble innvalgt av republikanerne, dør plutselig og uventet. Over hals og hode forsøker president Bartlets regjering å finne en representativ kandidat til den ledige posten i høyesterett.

Minefelt
Presidenten føler at han og hans stab er på vei ut i et veritabelt minefelt, da visestabssjef Josh kommer med en plan om å lansere den liberale dommeren Evelyn Baker Lang som kandidat til den ledige posten.

Haken ved dommer Baker Lang er at hun i utgangspunktet er en lite tenkelig kandidat, men Josh setter i gang et spill for å bløffe pressen. Han lar en lang rekke potensielle kandidater til stillingen besøke Det hvite hus for intervjuer, men de fleste er bare kalt inn for å forvirre journalistene.

Da er det president Bartlet gjør høyre om: Han innkaller Cristhopher Mulready, en oppvakt og konservativ dommer.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: The Supremes
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer