Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. januar 2007 kl 22.30 Et møte med arkitekt Kjell Lund

Fra Norges Bank til Barnetimen

Kjell Lund og kollega Nils Slaatto da de mottok St. Olavs orden i 1985.  (Foto: Lund & Slaatto)
Kjell Lund og kollega Nils Slaatto da de mottok St. Olavs orden i 1985. (Foto: Lund & Slaatto)
Ikke noe annet arkitektfirma i Norge har preget vårt land i så stor grad som Lund & Slaatto. Det er alt fra hytter og hus til Norges Bank. Men grunnlegger Kjell Lund har også andre talenter: En lengre periode tok han fri fra byggekunsten for å være barnetimeonkel i NRK.

Arkitektfirmaet Lund & Slaatto har så langt vunnet 33 viktige konkurranser, og har inspirert andre arkitekter gjennom flere tiår. De står blant annet bak St. Hallvard kirke og kloster som norske arkitekter har kåret til den viktigste, det vil si beste, bygningen som ble tegnet i Norge i forrige århundre. Også Kjell Lunds eget hus ble presentert i en samling med hundre europeiske arkitekters boliger.

Kjell Lund har fått anerkjennelse for flere kirkebygg. Det siste var det spektakulære vernebygget over domkirkeruinene på Hamar. Dette bygget er både et museum, en glasskatedral, en kirke og også et konsertlokale. Nå om dagen er han aktuell både med et bluessenter på Notodden og et hospice for døende kreftsyke.

Likevel har ikke arkitekt Kjell Lund nøyd seg med å arbeide for byggekunsten. I en lengre periode tok han seg fri og var barnetimeonkel i NRK. I denne perioden skrev han noen av våre mest folkekjære barneviser.

Egenprodusert Safari spesial fra NRK Kultur
Programansvarlig: Sven-Erik Helgesen
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no