Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. august 2002 kl 23.45 Cityfolk: København

Folk som bor i byene

Jan Thygesen – dansk grin på Rådhuspladsen.  (Foto: DK4)
Jan Thygesen – dansk grin på Rådhuspladsen. (Foto: DK4)
I kveldens utgave av "Cityfolk" blir det gjensyn med tre med tre mennesker i Købenavn

Jan Thygesen er københavneren som leder den danske foreningen for latter. Men som det er hos den leende klovnen, så også hos Thygesen: Latteren har en mørk bakgrunn. Thygesen mener selv at hans liv er kjærlighetsløst, at privatlivet er kaos – og hans sønn er virkelig psykisk utviklingshemmet. Flere gode grunner til å arrangere store lattermøter. Slik finner Thygesen ny mening med livet.

Si det med blomster
Jenik Babaroudi er fra Iran og har et fargerikt selskap i blomstene hun selger, men selv er hun ensom. Blomsterbutikken og de hyggelige stamkundene erstatter ikke egen familie. Enda Jenik er en god sosial mixer, en slags krumtapp i en kosmopolitisk strøm av mennesker der hun står og selger sine blomster, føler hun seg forlatt.

Prest med vid kappe
Leif Bork Hansen er kjent som presten mot strømmen i København. For mens den rådende folkemeningen i Danmark – iallfall i det siste danske riksvalget – er at tiden er inne for å stramme inn, gjør Bork Hansen kappen så vid råd er. Han går til og med i fengsel for det. To ganger er han satt i kasjotten for å skjule flyktninger. Til tross for straffen fortsetter han å utfordre den danske stat, ut fra en dyp overbevisning om at menneskene er til for å hjelpe hverandre.

Om "Cityfolk"
”Cityfolk” har sitt utgangspunkt i et nederlandsk suksesskonsept som heter ”Urbania”. Det produseres av en flerkulturell programavdeling i den nederlandske allmennkringkasteren NPS, som tidligere år har scoret høyt med dette konseptet. NPS er tildelt Prix Europa 2001 for beste flerkulturelle program.

NRK Østlandssendingen er med sin Migrapolis-redaksjon medlem i sammenslutningen av flerkulturelle redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de tre siste årene vært medprodusent i ”Cityfolk”.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, tlf. 22 80 82 50
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1. Jan Thygesen – dansk grin på Rådhuspladsen. (Foto: DK4)
2. Jenik Babaroudi – ensom i fargerikt selskap. (Foto: DK4)
3. Leif Bork Hansen – tar alle under kappen. (Foto: DK4)