Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. februar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Stone i skuddlinjen

Oscar Stone (Ian Stenlake) kommer i skuddlinjen i
Oscar Stone (Ian Stenlake) kommer i skuddlinjen i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Hva skjer når spaneren Oscar Stone havner på sykehus sammen med to desperate ransmenn? Brødrene Bevan og Craig har et ”edelt” formål med pengeranet, noe som gjør dem mer uberegnelige enn vanlige kriminelle.

I ukens episode av ”Politiagentene” blir alt som kan krype og gå av politifolk utkalt. Brødrene Williams okkuperer et helt sykehus og begynner å likvidere pasientene mens de holder dem som gissel. De er ikke vanlige kriminelle, har et plettfritt rulleblad og motivet for pengeranet viser seg å være edelt: Å skaffe penger til en livreddende operasjon for deres dødssyke mor.

Siste halmstrå
I prosessen har også lederen for ransavdelingen ved Melbourne-politiet kommet til skade og er havnet innenfor sykehusveggene. Hva desperadoene ikke vet, er at han står i telefonisk forbindelse med lederen for spanergruppen, Ellen ”Mac” MacKenzie. Et siste halmstrå…?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57