Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. desember 2004 kl 08.00 Julemorgen

Siste sesong med Elisabeth og Nissa

Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget leder Julemorgen for siste gang denne julen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget leder Julemorgen for siste gang denne julen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)

Når Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget i dag ønsker velkommen til Julemorgen, er det for siste gang som programledere for morgensendingene. De to lover likevel at entusiasmen er minst like stor som før, og de får spennende hjelp med programlederansvaret.


Sunniva på 11 år, Ole Martin på 12 år, Esther Victoria og Sebastian på 9 år trår til som medprogramledere, men de er ikke de eneste. Ingrid Gjessing, som de fleste kjenner som programleder for Idol, og Jostein Hasselgård, som gjorde en flott innsats i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2003, skal nemlig også hjelpe Elisabeth og Nissa.

Først og fremst skal Ingrid og Jostein lage innslag til Julemorgen, men jul og nyttårsaften er de programledere på lik linje med Elisabeth og Nissa. Til sammen skal de to nykomlingene være med i sju programmer denne julen, noe som er en solid oppvarming til neste jul da de overtar hele programlederansvaret.

Nissa er glad for å ha de to med på laget i sin siste sesong med Julemorgen. - Vi er en gjeng med musikalske mennesker, så det blir mye musisering gjennom hele programserien, sier han.

Sangtekstkonkurranse
Som alltid blir det arrangert sangtekstkonkurranse. Denne gangen er temaet fremtiden, og Jahn Teigen er juryformann.

- I løpet av de seks årene vi har hatt sangtekstkonkurransen, har vi fått inn over 6000 tekster. Dette har totalt blitt til 62 flotte sanger med ungenes egne tekster. Det synes vi er strålende, forteller en entusiastisk Nissa Nyberget. Sammen med Elisabeth skal han i førjulstiden holde tre julekonserter med Kringkastingsorkestret der disse sangene skal fremføres.

Mye på tapetet
Julemorgen, som er direktesendinger, skal i år lages ute i et flott vinterlandskap, og programserien skal være både musikalsk, morsom og interessant.

- Vi får masse spennende gjester, og det blir mange morsomme serier å følge med på, sier Elisabeth.

Noe av det seerne kan se fram til er Annie-jentene, Venke Knutzon, Sandra Lyng Haugen, Reidar Hjermann, barna fra Linus i Svingen, Dissimilis, Johannes Joner, unger fra Bærum barneteater, barnekokkene fra Barnas Supershow, Sirkussmulene, Kalle og Molo, Alek, koret NaBaGo fra Larvik og Skranglebein med venner.

I tillegg skal Julemorgen avholde Julympiske leker med blant andre OL-vinneren Andreas Thorkildsen, de får besøk av forfatteren Jonas på 9 år og det yngste bandet som noen gang har spilt på Øyafestivalen og vært med i Bylarm, Black Jackets.

I tillegg til sangtekstkonkurransen blir det hver dag tre andre konkurranser, blant annet den tradisjonelle lusekampen – jentelus mot guttelus. Og her har visstnok guttene enda til gode å vinne.

Filmer og serier
Postmann Pat er tilbake med nye episoder, og det samme er Pingvinen Jasper, Kårni og Børni, Robotgjengen og Eventyrskatten. Ellers sendes det andre serier og også noen enkeltstående filmer som Astrid Lindgrens Kajsa Krabat, En liten julefortelling, Snekker Andersen og julenissen, den berømte katten Fred og selvfølgelig Tre nøtter til Askepott.

Sendingene
Julemorgen sendes i dag og i morgen,og tar så en pause fram til onsdag. Deretter går programmet hele julen fram til 2. januar.

Egenprodusert juleserie fra NRK Barn og Ungdom
Programledere: Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget
Prosjektleder: Barbro Semmingsen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10
Les mer:LENKER
  • Les mer