Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. april 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Tv-reporter savnet

FBI-etterforskeren Jack Malone og hans folk leter etter en forsvunnet tv-reporter. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforskeren Jack Malone og hans folk leter etter en forsvunnet tv-reporter. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En kriminalreporter forsvinner mens hun arbeider med en farlig og sensitiv sak. Like før hun ble borte, forsøkte hun hun å kontakte Jack på telefon, og nå kjenner han seg ansvarlig fordi han ikke skjønte at hun trengte hjelp.

Delia Rivers er en dyktig, gravende tv-journalist som er kjent for aldri å gi seg. Når hun en morgen uteblir fra en viktig intervjuavtale, går alarmen og Jack Malone og hans team blir tilkalt.

Da Delia forsvant, undersøkte hun et drap som kan ha involvert en nattklubbeier i New Yorks underverden. FBIs spesialetterforskere oppdager at hun også arbeidet med saken til en dødsdømt fange som hun mente var uskyldig.

Forsvinningen hennes kan ha sammenheng med en av disse sakene, men Delia hadde fått mange fiender i årenes løp. En rekke av sakene hun begynte å grave i, endte med dommer og arrestasjoner. I tillegg hadde hun et privatliv som etterforskerne finner grunn til å se nærmere på.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 760.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 18: The Source
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer