Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. desember 2009 kl 19.55 Berulfsens konspirasjoner

Monroe og Diana, selvmord og ulykke?

Monroe og Diana, selvmord og ulykke? spør Berulfsen i kveldens episode. (Foto: Nordisk Film/NRK)
Monroe og Diana, selvmord og ulykke? spør Berulfsen i kveldens episode. (Foto: Nordisk Film/NRK)
Marilyn Monroe og prinsesse Diana døde altfor tidlig, og Berulfsen tar en konspiratorisk titt på kvinnenes liv og årsaken til deres tragiske dødsfall. I begge tilfeller dreier dødsårsaken seg om kvinnenes kjærlighetsforhold, skal vi tro konspirasjonsteoretikerne.

Det sies at president John F. Kennedy var litt av en skjørtejeger som hadde seksuelle forhold til mange forskjellige kvinner, fra stasi-spioner til sekretærer i Det hvite hus. Og ikke minst til filmdiva Marilyn Monroe.

Mange mener Marilyn ikke bare hadde nært forhold til én Kennedy – men to. Den andre var John F. Kennedys åtte år yngre bror, Robert Kennedy, USAs mektige justisminister. Det hevdes i et FBI-dokument at Robert Kennedy både visste, og muligens deltok i å planlegge Monroes antatte selvmord.

Ble prinsesse Diana drept?
Hun var folkets prinsesse, et ikon for en hel verden. Men ble prinsesse Diana likevel myrdet av "The Secret Service" på oppdrag av de øverste britiske myndigheter? Mange hadde vanskeligheter for å tro at prinsessens død skyltes noe så tragisk og ordinært som en bilulykke. Man mente det måtte vær noe annet.

Den skjebnesvangre ulykken fant sted i Paris’ sentrum. I alt elleve offisielle overvåkningskameraer var plassert på ruten, men ingen var i funksjon etter klokken ni denne kvelden. Dermed var det ingen av kameraene som fanget Diana og Dodis fatale biltur. Til og med kameraene utenfor Forsvardepartementet, vis à vis Ritz hvor bilturen startet, var ute av funksjon.

Dette er et av mange mistenkelige forhold, hevder skeptikerne i kveldens program. Uansett årsaken til ulykken mener etterforskerne at dersom prinsessen hadde brukt bilbelte, hadde hun overlevd.

Om serien
Torkjell Berulfsen guider oss gjennom en rekke konspirasjonsteorier i denne nye serien. Det blir åtte halvtimer spekket med mystikk, spørsmål og tankespinn.

Norsk Dokumentar 2009
Produsert av Nordisk Film v. Rune Trondsen
Programleder: Torkjell Berulfsen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900