Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 2010 kl 20.05 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Tro det eller ei!

I kveld skal det handle om tro i "Lyngbø og Hærlands BigBang". De to programlederne er litt uenige om temaet, og tilnærmer seg det på litt forskjellig måte.

Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø har forskjellig inngang til temaet "tro". Dagfinn tror ikke, og mener døden representerer slutten i all sin enkelhet, mens Anne-Kat. har sterk tro på at dette livet etterfølges av noe mer.

Det er ikke sikkert vi får svaret på hvem av dem som har rett, men fagpanelet vil svare på en mengde spørsmål som handler om tro, religion og livssyn. Så hvis du for eksempel lurer på hvorfor det er feil å tro på tusser og troll, men riktig å tro på engler og ånder, er kveldens program perfekt for deg.

Vi får i kveld også være med Anne-Kat. på "blot" med de som tror på Tor og Odin, og vi får se hvem av programlederne som har de sterkeste synske evnene. Og ikke minst får vi svaret på hvor mye de kan om bibelhistorien i metropolen Moss.
Om programserien
"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Fredagskveldens nye radarpar, Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø, er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og programlederne spør og graver for et panel på fem eksperter. Panelet består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Framtid", "Tro", "Oppvekst", "Hjernen" og "Straff".


Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice