Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. februar 2004 kl 18.30 Veddemålet

Fire lykkelige

Jarle (Niklas James Knudsen) er nær ved å drukne, men får uventet hjelp (Foto: Nordisk Film)
Jarle (Niklas James Knudsen) er nær ved å drukne, men får uventet hjelp (Foto: Nordisk Film)
Etter en dramatisk dag i Finnmark, spesielt for Jarle, kan fire lykkelige nok en gang konstatere at de har klart å fullføre fjerde del av oppdraget. Nå står torsk i Lofoten for tur.

Hjemme på hytta får foreldrene til Siw, Sigge, Katta og Jarle siste nytt om dagens erobring. Are og Uffe er nesten irriterte, hvem tror barna at de er?

Bekymret
Ingrid og Ruth synes barna burde få vinne veddemålet, men får ikke mye gehør hos to gubber som lengter etter den store fisketuren. De begynner også å bli ganske redde for å tape, for det betyr at de blir nødt til å slutte å røyke. Før ektefellene får sukk for seg, er Are og Uffe på full fart nordover for å stanse de litt for flinke barna en gang for alle.

Men ungdommene har hamlet opp med fedrenes hindringer før, og det viser seg at dette ikke er siste gang.

Om serien
Siw (15), Sigge (10), Katta (13) og Jarle (14) er søskenbarn, og nå er de på sommerferie sammen med foreldrene sine på Sørlandet. En dag oppdager de et mystisk vrak på sjøbunnen, men finner ut at de trenger skikkelig dykkerutstyr for å utforske vraket ordentlig.

Det blir en stor krangel om fedrene skal gi barna et skikkelig dykkerkurs. Resultatet blir et veddemål utenom det vanlige. Fedrene lover å avlyse alle fiskeplanene sine og heller hjelpe til med dykkingen dersom ungdommene klarer å fiske seks fiskeslag til "Oldemors Fiskesuppe".

I suppen skal det være fisk fra forskjellige steder i Norge, Danmark og Sverige. Fedrene er skråsikre på at de fire ikke engang vil gå løs på oppdraget, men der tar de selvfølgelig feil!

Vi følger Siw, Sigge, Katta og Jarle på reisen gjennom Norden og blir med på utfordringer, hindringer, løsninger og fedrenes sabotering av det hele som stadig blir vanskeligere.

Norsk dramaserie for ungdom i seks deler
Nordisk film 2003
Regi: Thomas Kaiser
I rollene: William Svedberg, Sally Frejrud Carlsson, Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Guri Johnsen, Gisken Armand, Peter Andersson og Michael Nyquist
Prosjektleder i NRK: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97