Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. september 2001 kl 19.30 Schrödingers katt

Gry med ”Katta”

Gry Molvær i spissen for en ny sesong med
Gry Molvær i spissen for en ny sesong med "Schrödingers katt". (Foto: Scanpix)
Gry Molvær er allerede godt i gang med en ny sesong av ”Schrödingers katt” som satser på bredde og mangfold. I kveldens program blir vi med på vikingtokt til Svalbard, hvor reporter Kirsti Moe følger en arkeologisk ekspedisjon som skal åpne en steinrøys.

Arkeologene tror at steinrøysen kan være en vikinggrav. Hvis det er slik, kan dette være det første og endelige bevis på at det var vikingene som først kom til Svalbard.

Spørsmål fra seerne
I løpet av september blir det ellers mye godt stoff i ”Schrödingers katt”. Redaksjonen har blant annet nok en reportasaje fra Svalbard, som spør om forskerne kan klare å redde den utrydningstruede fjellreven der Og kan fjellene der bli skogkledde på grunn av varmere klima?

Hvorfor kan spedbarn svømme under vann? Og hva i all verden er statisk elektrisitet? Dette er den type spørsmål som strømmer inn fra seerne, og som folkene i ”Schrödingers katt” gir svar på.

Forskningssnytt
- Vi bringer nyheter fra forskningens verden, og trekker opp grunnleggende og viktige problemer som forskere prøver å finne svar på. Når du ser på ”Schrödingers katt” skal du få en følelse av å være godt orientert om det som skjer innen forskningen. Og du skal også få svar på spørsmål som du ikke visste at du lurte på, sier Gry Molvær som forteller at det i høst også blir sendt en serie om Nobelprisvinnere som har forandret hverdagen vår.

- Vi starter med dem som står bak kommunikasjonsrevolusjonen, sier hun.

Jorunn Voll er ny redaksjonsleder i ”Katta”, Sissel Wik er ny producer og Gry Molvær fortsetter som programleder. Ellers i redaksjonen arbeider Eiliv Flakne, Jon Hagen, Aud Arnkværn, Kirsti Moe og Kari Hustad.

Egenprodusert serie
Programleder: Gry Molvær
Prosjektleder: Jorunn Voll
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Gry Molvær i spissen for en ny sesong med ”Schrödingers katt”. (Foto: Scanpix)