Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. juli 2005 kl 19.55 Født på solsiden

Hestens velsignelser

Med Rolls Roycen parkert i garasjen uten penger til å reparere den, blir Audrey overlykkelig når Mrs. Proctor (Gwen Cherrell) spør henne om å passe stallen hennes mens hun er på ferie.

Nå kan Audrey forflytte seg per hest, og det gir henne også en gylden anledning til å gi Richard en lekse om skadevirkningene et helikopter har på de landlige omgivelsene.

Om serien
I sommer blir det kjærkomment gjensyn med den klassiske komiserien fra BBC som første gang ble sendt på norsk tv på 1980-tallet. Sesong 2 og 3 sendes i sommer på NRK1, sesong 1 er allerede godt i gang på NRK2.

Vi møter Lady Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) og oppkomlingen Richard DeVere (Peter Bowles). Lady Audrey er blitt enke, og hennes avdøde ektemann etterlot seg stor gjeld. Med tungt hjerte må hun selge Grantleigh Manor som har vært i familens eie i 400 år. Nå bor hun i The Lodge, et lite hus i enden av eiendommen. Det er ikke akkurat hva hun er vant til, men Audrey er av det tøffe slaget.

Grantleighs nye eier tråkker på alle Audreys snobbete instinkter. Ikke bare har han skapt seg en formue på supermarkeder, hans far var en polsk kjøpmann som immigrerte til England. I Audreys øyne er Richard en oppkomling, en nouveau riche, men hun må også innrømme at han både er sjarmerende, rik og tiltrekkende.

Britisk komiserie (1981)
Produsert av BBC
Originaltittel: "To the Manor Born"
Med Penelope Keith, Peter Bowles, Angela Thorne, Daphne Heard, John Rudling, Gerald Sim
Manus og regi: Peter Spence
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78