Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. august 1999 kl 19.30 Einstøingen i Enontekis

Einstøingen i Enontekis (t)


NRK2 torsdag 5. august Kl 19.30
Einstøingen i Enontekis

Flyttet til ensomheten

For rundt tjue år siden pensjonerte Ari Vuoronen seg. Da virkeliggjorde han også sin drøm om å flytte ut i ensomheten. Han pakket sakene og dro fra hovedstaden Helsingfors for å bosette seg alene ved Ketojarvi i Enontekis.
I fredfulle omgivelser og med nedsatt livsrytme har Ari Vuoronen dagen fullt besatt med de daglige gjøremål. Han er en sprek pensjonist på 77 år, som fant sitt paradis for første gang allerede på 50-tallet.
Da han ble førtidspensjonert bygde han seg sin egen lille primitive hytte. Nå har imidlertid teknikken innhentet han, og han har fått strøm ved hjelp av vindkraft og solpanel. Han har TV i stua, og med mobiltelefonen holder han kontakten med omverdenen - i tilfelle han vil prate med sin kone og sønn i Helsingfors.
På hytta får Ari utfoldet seg med sin største hobby. Han lager kryssord, som publiseres i avisen Lansi - Uusimaa ( Vest - Nylandet), og det er sønnen Esa som formidler arbeidet hans til arbeidsgiveren.
Livsrytmen hos Ari er fredfull, for det nytter ikke å stresse. De nødvendige gjøremålene er å hogge ved, vaske klær og hente posten. Seks kilometer unna henter han hver dag ettermiddagsavisen fra hovedstaden, så han kan holde seg ajour med livet i hjembyen.
I dokumentarprogrammet i kveld følger vi Ari Vuoronen og hans liv gjennom årets fire årstider.

NRK2 torsdag 5. august kl 19.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Ari Vuoronen holder kontakten med omverdenen ved hjelp av mobiltelefonen.

Dokumentarprogram fra YLE-1
Produsent: Sven Pahajoki
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18